Fransa'da rehine krizi: 3 ölü

Fransa'da rehine krizi: 3 ölü

Fransa'da, başkent Paris yakınlarındaki Magnanville'de bir polis komiseri IŞİD'e bağlı olduğunu savunan bir saldırgan tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Yetkililer, saldırganın komiserin evinde eşini ve çocuğunu da rehin aldığını ve güvenlik güçlerinin operasyonuyla öldürüldüğünü belirtti.

Komiserin eşinin de öldüğü bildirilirken, çocuğun sağ kurtulduğu kaydedildi. AFP Haber Ajansı savcıların 'terör eylemi' soruşturma başlattığını bildirdi.

IŞİD'e yakın Amaq Haber Ajansı saldırıyı bir IŞİD mensubuun düzenlediğini söyleyerek olayı üstlendi. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande bu sabah Elize Sarayı'nda yapılacak toplantıda konunun ele alınacağını söyledi.

AFP'ye bilgi veren görgü tanıkları, bıçaklı şüphelinin evinin hemen dışındaki sivil giyimli polis komiserine tekbir getirerek saldırdığını açıkladı.

Saldırganın daha sonra eve girip, komiserin eşini ve çocuğunu rehin aldığı kaydedildi. Şüphelinin polisle yaptığı müzakereler sırasında IŞİD'e bağlı olduğunu iddia ettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, polisin saldırganla müzakerelerinden sonuç alınamaması üzerine özel timlerin eve girdiğini belirtti.

Sözcü "Komiser saldırgan tarafından öldürüldü. İçeride bir de kadın cesedi bulduk. Saldırgan öldürüldü. Küçük bir çocuğu da kurtardık. Çocuğun durumu iyi" dedi.

Saldırı kurbanlarının adı henüz açıklanmadı. Magnahville Paris'in 55 kilometre kuzeybatısında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.