Fransa’da demiryolu işçileri de greve katılıyor

Fransa’da demiryolu işçileri de greve katılıyor

Fransa’da işçi haklarını törpüleyen çalışma yasası reformunu protesto amacıyla düzenlenen ve haftalardır devam eden grevlere bugünden itibaren demiryolu işçileri de katılıyor.

Fransa’da işçi haklarını törpüleyen yeni çalışma yasa tasarısına karşı protestolar sürüyor. Haftalardır devam eden grevlere bugünden itibaren demiryolu işçileri de katılıyor.

Rafineri işçileri grevi nedeniyle ülkede yakıt sıkıntısı devam ederken, demiryolu çalışanlarının da greve katılmasıyla ülkede ulaşımın ciddi sıkıntılar yaşaması bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Fransua Hollande, işçilerin eylemlerine rağmen yasa tasarısının geri çekilmeyeceğinde ısrar ediyor.

Başkent Paris’te metro çalışanları da perşembe günü süresiz greve gitmeye hazırlanıyor.

Çalışma yasası reformu neleri kapsıyor?

Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak.

İş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek ve fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.