Fransa'da çalışma yasası karşıtı göstericiler ile polis arasında çatışma

Fransa'da çalışma yasası karşıtı göstericiler ile polis arasında çatışma

Fransa'da Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası devam ederken farklı kentlerde hükümetin çalışma yasasında yapmak istediği değişikliklere karşı çıkan on binlerce protestocu sokaklara döküldü.

Yasa tasarısını protesto eden sendikaların çağrısıyla ülke genelinde grev ve protestolar düzenlendi.

Paris'in güneyinde yüzü maskeli yüzlerce protestocu ile polis arasında ara ara çatışma çıktı.

Paris'te çıkan olaylarda 29'u polis en az 40 kişi yaralandı, 58 kişi gözaltına alındı. Polis Paris'in güneyindeki göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Başkentin turistik merkezlerinden Eyfel Kulesi grev ve gösteriler nedeniyle kapatılırken, toplu taşımada aksaklıklar yaşandı.

Paris'teki çatışmalar sırasında bir grup göstericinin şantiye alanına girip ellerine geçirdikleri tahta parçalarını polise attıkları ve polisin karşılık vermesi üzerine çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Çalışma yasasında değişikliğe karşı süren grev ve gösteriler hayatın akışında da aksamalara yol açtı. Ülke genelinde yakıt sıkıntısı yaşanırken, tren hatları kesildi, birçok bölgede çöpler toplanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.