Fransa sınırında güvenlik kontrolleri sıkılaştırdı

Fransa sınırında güvenlik kontrolleri sıkılaştırdı

Fransa'nın komşusu olan Almanya ve Fransa 84 kişinin hayatını kaybettiği Nice saldırısının ardından sınır kontrollerini sıkılaştırdı.

Federal polis tarafından Potsdam kentinde yapılan açıklamada Almanya'nın Fransa sınırındaki kontrollerin sıkılaştırıldığı, alınan önlemlerin sınır geçiş noktaları, otobanlar ve diğer yolları kapsadığı bildirildi. Ayrıca havalimanı ve trenler gibi çok sayıda yolcunun bulunduğu alanlarda da güvenlik önlemlerinin sertleştirildiği açıklandı. Alınan önlemler hakkında Fransız yetkililere de bilgi verildiği ifade edildi. Polis, operasyonel detayların açığa çıkmaması için güvenlik önlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.

Öte yandan İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano da Fransa-İtalya sınırında sınır kontrollerinin sıkılaştırıldığını duyurdu. Bakan, sınır yakınlarındaki Ventimigla'dan geçen trenler için de bu önlemlerin geçerli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.