Fransa 'ev hapsi' uygulamasını onayladı

Fransa 'ev hapsi' uygulamasını onayladı

Fransa'da Anayasa Mahkemesi, olağanüstü hallerde ev hapsi uygulamasının anayasaya uygun olduğuna karar verdi.

Anayasa Mahkemesi'nden yapılan yazılı açıklamada, olağanüstü hal yasasında yer alan ev hapsi uygulamasının anayasal hükümlere aykırı olmadığı belirtildi.

Paris'te düzenlenen 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı boyunca bazı çevreci aktivistler izinsiz eylem düzenledikleri gerekçesiyle ev hapsine alınmış ve uygulamayla ilgili şikayetleri reddeden Danıştay, tedbirlerin anayasaya uygunluğunu denetlenmesi için konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı.

Yeni olağanüstü hal yasasına göre kamu düzenini tehdit ettiği düşünülen kişiler ev hapsinde tutulabilecek ve terörizmle ilgili olduğu değerlendirilen kişilerin iletişimi kesilebilecek.

ELEKTRONİK KELEPÇE UYGULAMASI

Fransa'da güvenlik tehdidi oluşturduğu düşünülenlerin fişlendiği 'S' dosyasındaki isimlerin de yasa tasarısında ev hapsinde tutulması, iletişimlerinin kesilmesi ve gerektiğinde bu kişilere elektronik kelepçe takılması öngörülüyor.

Yasa, kamu düzenini bozacak cami, dernek ve organizasyonların kapatılabilmesine de olanak sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.