Fırat Anlı Lüksemburg Başbakanı ile görüştü

Fırat Anlı Lüksemburg Başbakanı ile görüştü

Avrupa Sosyalist Yerel ve Bölgesel Yönetimler Birliği Toplantısı’na katılmak üzere Lüksemburg’a giden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel ile görüştü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Avrupa Sosyalist Yerel ve Bölgesel Yönetimler Birliği Toplantısı’na katılmak ve çeşitli görüşmeler yapmak üzere Lüksemburg’a gitti. Anlı, ziyaretin birinci gününde Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel, Başbakan Yardımcısı Etienne Schneider, Parlamento Başkanı Mars Di Bartolomeo ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Marc Angel ile görüştü. Görüşmelerde, Amed ve bölgedeki diğer kentlerdeki son durum, Türkiye’deki genel durum, çatışma sürecinin kentler, insanlar ve belediye hizmetlerine yönelik etkileri ve göç konuları gündeme geldi.

Görüşmelerden sonra Parlamento Başkanı Mars Di Bartolomeo, parlamento binası ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Di Bartolomeo, bağımsız komünler şeklinde örgütlenen yerel yönetim anlayışlarının ülke demokrasileri için son derece önemli olduğunu belirterek, herkesin hem yönetime hem de yasamaya katılabilmesinin yasal güvence altında olduğunu, bunun farklı görüşlere sahip gruplar arasında uyumlu bir yaşam ortamı oluşturulmasında hayati olduğunu kaydetti. 

Anlı birliğin genel kurul toplantısına katılacak

Eşbaşkan Anlı’nın programı yarın gerçekleştirilecek Avrupa Sosyalist Yerel ve Bölgesel Yönetimler Birliği Genel Kurul Toplantısı ve çalıştaylarla devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.