Fındık diyarında mandalina hasadı

Fındık diyarında mandalina hasadı

Fındık diyarı Ordu’da, alternatif ürünler arasında bulunan mandalina hasadı başladı.

Ağustos ayında fındık hasadının yapıldığı Ordu’da, Kasım ayında bu kez mandalina üreticileri de bahçelere girerek ürünlerini toplamaya başladılar.

Perşembe ilçesinde mandalina üreticisi Cihat Albayrak, mandalinaların tamamen doğal ortamda yetiştiğini, fiyatlarının da diğerlerine göre biraz daha fazla olduğunu söyledi. Kış aylarının vitamin kaynağı olan mandalinaların üretiminin her geçen yıl arttığını belirten üretici Cihat Albayrak, bu yıl rekoltenin önceki yıllara göre oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Albayrak, “Perşembe’de fındık bahçemiz ve tarlalarımızın içerisinde yetiştirdiğimiz mandalina ağaçları bu yıl da mahsul verdi. Hatta mahsul çokluğundan dalları yerlere kadar eğildi. Mahsulün tamamı doğal. Bu nedenle piyasadakilere oranla fiyatı biraz daha yüksek seviyede oluyor. Perşembe mandalinasının gelecek yıllarda bölgemizde son derece iddialı bir hale geleceğine inanıyorum” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.