Financial Times: Batı, Ankara-Moskova yakınlaşmasından tedirgin

Financial Times: Batı, Ankara-Moskova yakınlaşmasından tedirgin

Britanya’nın köklü gazetelerinden Financial Times, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Rusya-Türkiye yakınlaşmasının Batı’yı tedirgin ettiğini yazdı.

Financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi ardından ilk yurtdışı ziyaretini Rusya’ya yapacak olmasına dikkat çekti ve Ankara-Moskova yakınlaşmasının Batı’yı tedirgin ettiğini belirtti.

Türkiye’nin, Rusya’nın Ankara’ya darbe girişimi sonrası verdiği destekten memnun olduğunu yazan gazete, Türkiye’nin darbe girişimi ardından yetkililerden gelen açıklamalar nedeniyle ABD’yi eleştirdiğini, Fethullah Gülen’in iadesi konusunda da ABD’ye tepki gösterdiğini hatırlattı.

Rus lider Putin’in NATO üyeleri arasındaki gerilimden memnun olduğunu da aktaran gazete, Türk yetkililerin özelde, kamuoyu önündekinden farklı bir tonda konuştuğunu ve Rusya ile ilişkiyi geliştirirken ABD’yle köprüleri atmayı amaçlamadıklarını vurguladıklarını belirtti.

Financial Times ayrıca, Türk ve Rus diplomatların, Türkiye’nin şimdi kamuoyunda, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yönelik eleştirileri yumuşatacağını beklediğini; bunun karşılığında ise Türkiye’nin, Putin’in Suriyeli Kürtlere desteğini azaltmayı kabul edeceğini umacağını yazdı.

Erdoğan-Putin görüşmesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yarın Rusya’ya giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşecek.

Görüşme öncesi Rus haber ajansına konuşan Erdoğan, Putin’le yapacağı görüşmeden sonra iki ülke ilişkilerinde “yeni bir sayfa açılacağını” ifade etti.

Erdoğan verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Putin’e “Dostum Vladimir” diyerek hitap etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.