Filmmor Kadın Filmleri Festivali yoğun ilgi gördü

Filmmor Kadın Filmleri Festivali yoğun ilgi gördü

"Kadın Dayanışması Yaşatır" temasıyla 2 gündür Adana'daki kadınlarla buluşan Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, yoğun ilgi gördü.

İstanbul ve Hatay'un ardından Adana'da "Kadın Dayanışması Yaşatır" temasıyla kadınları filmle buluşturan Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin finali Adana Kadın Platformu öncülüğünde Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlendi. "Kadınlar sinema yapıyor" iddiasıyla yola çıkan kadınlar Adana'ya gelişlerinin 3'üncü yılında kadınların her yıla göre daha coşkulu bir şekilde festivali karşıladıklarını belirtti. Filmler dışında çeşitli etkinlikler hazırlayan Adana Kadın Platformu üyeleri ise açtıkları resim sergisiyle kadınların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Kadının kendini var etme mücadelesine değindik

Filmmor Kadın Filmleri Festivalerinin 14'üncü yılında 3'üncü kez Adana'ya geldiklerini belirten festival komitesi üyesi Ülkü Songül, 2 gün boyunca 7 seanslı filmleri gösterime soktuklarını ve dünyanın her yerinden çekilen filmlere yer verdiklerini belirtti. 3 yıldır Adana Kadın Platformu ile dayanışma içinde gezici festivalleri düzenlediklerini kaydeden Songül, "Bu sene 'Kadın Dayanışması Yaşatır' sloganı ile Adana'da ve dünyanın bir çok yerinde yaşadığımız zorlukları ve kadının kendini var etme mücadelesini değindik" dedi. 

Kadınların ilgisini 'Diren' filmi çekti

Bu sene kadınlara en çok hitap eden ve kadınların ilgisini çeken filmin kadın direnişini anlatan "Diren" filmi olduğunu söyleyen Songül, bundan sonraki senelerde kadınlarla daha görkemli bir şekilde buluşmayı dilediklerini ifade etti. 3 yılda büyük yol kat ettiklerini söyleyen Adana Kadın Platformu üyesi Şükran Yeşiltepe de bu yıl Adana'da filmlerle beraber kadın ve doğayı anlatan resim sergisini kadınlarla buluşturduklarını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.