Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı

Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı

İstanbul Nöbetçi 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, Fetullah Gülen hakkında “Cumhurbaşkanına suikast” ve “tasarlayarak öldürme” gibi suçlardan yakalama kararı çıkardı.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı, Fetullah Gülen hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “cebir, tehdit ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Cumhurbaşkanı suikast”, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme”, “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme”, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Yaralama”, “Mala zarar verme”, “Kamu malına zarar verme” suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Savcılık, Gülen’e çağrı yapılamadığını, tüm aramalara rağmen kendisine ulaşılamadığı ve uzun süredir yurt dışında ikamet ettiğini belirten dilekçesini Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdi. Talebi değerlendiren İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.