FETÖ'nün IŞİD'e sızarak ortak çalıştığı iddiası

FETÖ'nün IŞİD'e sızarak ortak çalıştığı iddiası

Gülen cemaatinin IŞiD'e sızarak IŞİD'liler ile ortak çalıştığı iddia edildi.

Yenişafak'ın manşetine taşıdığı Çetiner Çetin imzalı haberde Gülen cemaatinin IŞİD ile ortak çalıştığı ve IŞİD'in içindeki bir tugayda oldukça etkin durumda olduğu belirtildi.

Haberde FETÖ'nün IŞİD'e yaptığı sızıntının kanıtı olarak Uğur Pehlivanoğlu isimli bir IŞİD üyesinden söz ediliyor. Federal Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye kentinde FETÖ'nün okulunda görev yapan Pehlivanoğlu'nun dönemin sözde Irak imamının bilgisi ve onayıyla, 2014 yılının Kasım ayında yine örgüt üyesi 6 öğrencisini alarak Kerkük üzerinden Havice kasabasına geçtiği, kendisine verilen görev doğrultusunda Havice'de IŞİD içindeki 'Selahaddin Eyyübi' adı verilen tugaya katıldığı bilgisine yer verilen haberde, Pehlivanoğlu'nun kısa sürede söz konusu tugayda öne çıktığı belirtildi.

Haberde IŞİD'in 2015-2016 yıllarında Türkiye'de gerçekleştirdiği intihar eylemlerine dikkat çekilerek bu saldırıların FETÖ'nün IŞİD'in içinde sivrildiği dönemde gerçekleştirildiği iddia edildi.

2014 sonunda IŞİD'e katılmış olan Uğur Pehlivanoğlu'nun bir yıl gibi kısa sürede 'yönetici' konumuna geldiği belirtilen haberde, 'Ebu Velid' kod adını kullanan Pehlivanoğlu'nun 2015 sonlarında Renas, Zana ve Enes isimli üç öğrencisi ile birlikte Kerkük'ün Havice kasabasında Şii milislerle girdiği bir çatışmada öldürüldüğü belirtildi.

Haberde "Ebu Velid kod adlı Pehlivanoğlu'nun, IŞİD FETÖ'süne ilişkin buzdağının sadece görünen kısmı olduğu belirtiliyor. Çünkü FETÖ'nün IŞİD'le ilişki ağını ortaya koyan başka ayrıntılar da mevcut" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.