Fethiye sahiline ölü caretta vurdu

Fethiye sahiline ölü caretta vurdu

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne 13 kilometre mesafedeki Yanıklar sahili Koca Çalış plajında kıyıya vurmuş vaziyette Caretta Caretta deniz kaplumbağası ölüsü bulundu.

Fethiye Limanı kıyısında Koca Çalış plajında eşiyle birlikte sabah yürüyüşe çıkan Murat Saltürk sahilde 50-60 kilo ağırlığındaki caretta caretta deniz kaplumbağasını inceleyince ölü olduğunu gördü. İlgililere haber veren Murat Saltürk, kaplumbağanın nesli tükenmekte olan canlılardan olduğunu belirterek, ”Bu kaplumbağalar koruma altında olmasına rağmen başından sert bir darbe alarak, ya da sahilde bırakılan Balıkçı misinalarını yutarak ölmüş olabilir” dedi.

Murat Saltürk, “Başta balıkçılar olmak üzere herkesi, caretta deniz kaplumbağaları konusunda biraz daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu canlılar Fethiye’nin koruma altındaki değerleridir" ifadelerini kullandı. Sahildeki Caretta Caretta kaplumbağasının kötü şekilde kokması günler öncesinden ölüp sahile vurmuş olabileceği iddia edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.