Feminist kadınlar: 7 Haziran'da AKP'ye hayır diyeceğiz

Feminist kadınlar: 7 Haziran'da AKP'ye hayır diyeceğiz

Sosyalist Feminist Kolektif (SFK) üyesi kadınlar, İstanbul'da açtıkları stantla "AKP'nin makbul kadın dayatmasına karşı, 7 Haziran seçimlerinde biz kadınlar emeğimizi, bedenimizi ve hayatlarımızı savunmak için AKP'ye hayır diyeceğiz" dedi.

İSTANBUL - Sosyalist Feminist Kolektif (SFK) üyesi kadınlar, "AKP'nin makbul kadın dayatmasına hayır" demek için İstanbul Kadıköy'de, Süreyya Operası yanında stant açtı. Standın çevresine "Makbul kadın dayatmasına hayır diyoruz" ve "Feminist isyan hatırası, makbul kadın değiliz, kahkaha atarız, hamile gezeriz, bizim hayatımız, bizim bedenimiz, bizim kararımız, aile değiliz kadınız" yazılı dövizler asan feminist kadınlar, yine açtıkları standın başında "AKP'nin kadın politikalarına hayır", "Makbul kadın olmayacağız" ve "İnadına isyan, inadına özgürlük" sloganlarını attı.

Kadınlar, Bahariye Caddesi'nden geçen kadınlara ve erkeklere bildiriler de dağıttı. Bazı kadınlar, "Feminist isyan hatırası" yazılı pankartın önünde kadınlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Çekimler esnasında "7 Haziran seçimlerinde biz kadınlar emeğimizi, bedenimizi ve hayatlarımızı savunmak için AKP'ye hayır diyeceğiz" denildi.
Etkinlik çekilen halaylarla ve Kadın Ritim Grubu'nun katılımıyla devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.