Femen’den IŞİD protestosu

Femen’den IŞİD protestosu

İsveç’te DAİŞ çetelerine yönelik yaygın protesto eylemleri sürüyor. Son olarak Femen üyesi üç kadın Göteborg ilinde DAİŞ çeteleri protesto etmek amacıyla bir gösteri gerçekleştirdi.

Vucütlarının üst kısmındaki elbiseleri çıkararak Göteborg il merkezinde bir eylem gerçekleştiren kadınların yürüyüşüne bini aşkın kişi katıldı. Vücutlarının üst kısımlarına IŞİD çetelerini protesto eden sloganlar yazan kadınlar, ellerinde de DAİŞ çetelerinin katliamlarını gösteren resim ve dovizler taşıdılar.

Gösteriye katılan kadınlardan Jenny Wenhammar, Expressen Gazetesine yaptığı açıklamada “Üzerlerimizdeki yazılar DAİŞ’ın neler yaptığını gösteriyor. Biz ne kadar korkunç olduğunu göstermek için DAİŞ’e elaman toplamaya çalıştık” diyor. DAİŞ çetelerinin insanların kafalarını nasıl kestiklerini de canlandırdıklarını belirten Wenhammar, DAİŞ saflarına katılanlara “On ekstra bakire” vaad ettiklerini de söylüyor.

Araç trafiğinin aksamasına yol açan eyleme müdahale etmediği için polise teşekkür eden Wenhammar “Eylemi tramvaylarda başlattık. Sonra da il merkezine yöneldik. Bin kişi bizimle beraber yürüdü” bilgisini verdi.

IŞİD çetelerine ilişkin kamuoyunun aydınlatılmasının önemli olduğunu belirten eylemci kadınlardan Jenny Wenhammar “Onlar dünyanın en rezilleri. Başkalarının neye inanacağına karar veriyorlar. Biz her çeşit ataerkil dine karşıyız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.