Federal Kürdistan'dan İran'ın tehditlerine yanıt

Federal Kürdistan'dan İran'ın tehditlerine yanıt

Federal Kürdistan Yönetimi Bölgesi, İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) Komutan Yardımcısı Serdar Selami'nin sarfettiği tehdit dolu sözlere karşı, “Kabul etmiyoruz, reddediyoruz” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Federal Kürdistan Yönetimi Bölgesi Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada, “Serdar Selami'nin yersiz tehditlerini şiddetle reddediyoruz. Bunu uygunsuz bir tavır olarak görmekteyiz” denildi.

Hewlêr ile Tahran arasında dostluk ve karşılıklı anlayış çerçevesinde görüşmelerin devam ettiği hatırlatılan açıklama şu ifadeleri içeriyor: “Tehdit iki taraf arasındaki diayloga tamamen aykırıdır. Bu tehdit kesinlikle ilişkilerimize hizmet etmemektedir. Kürdistan Bölgesi'ne karşı böyle bir dil asla kullanılmamalı.”

İran'ın başkenti Tahran'da Kudüs Günü münasebetiyle bir konuşma yapan Serdar Hüseyin Selami, "Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi yetkililere, yükümlülüklerine bağlı kalmaları uyarısında bulunuyorum. İran'a tehdit oluşturan her noktayı hiç tereddüt etmeden yok edeceğiz" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.