Federal Kürdistan topraklarının yüzde kaçı IŞİD işgalinde?

Federal Kürdistan topraklarının yüzde kaçı IŞİD işgalinde?

Peşmerge Bakanlığı Vekili Enver Hacı Osman, IŞİD’in işgal ettiği Federal Kürdistan topraklarının büyük bölümünün kurtarıldığını açıkladı.

BasNews’e konuşan Federal Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı Vekili Enver Hacı Osman, Peşmerge güçlerinin son aylarda gerçekleştiridiği başarılı operasyonlarla IŞİD’i Kürdistan’dan çıkarmayı başardığını söyledi. 

"Kürdistan topraklarının sadece yüzde 5’i teröristlerin işgali altında bulunuyor" diyen Hacı Osman, Peşmerge güçlerinin bu toprakları da işgalden kurtarmak için operasyon yapacağını aktardı. 

Peşmerge'nin Şengal-Telafer-Musul üçgenine yönelik operasyonla IŞİD’in can damarı olan yolları kestiğine dikkat çeken Peşmerge Bakanlığı Vekili, bu başarının IŞİD’de büyük moral bozukluğu yarattığını, savaş meydanında çok sayıda cenaze bırakıp kaçtıklarını söyledi. 

Hacı Osman, Batı Dicle Cephesi’ndeki operasyonları ‘Başkomutan’ sıfatıyla Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin planlayıp yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.