Faruk Eren hakim karşısına çıktı, duruşma 25 Ekim’e ertelendi

Faruk Eren hakim karşısına çıktı, duruşma 25 Ekim’e ertelendi

DİSK Basın-İş Sendikası’nın Genel Başkanı gazeteci Faruk Eren hakim karşısına çıktı. Eren, savunmasında dayanışma ve mücadele mesajı verirken, dava 25 Ekim’e ertelendi.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesine yönelik soruşturmalara dikkat çekmek için başlatılan bir günlük ‘Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katılanlar yargılanmaya devam ediyor.

Bugün de DİSK’e bağlı Basın-İş Sendikası’nın Genel Başkanı ve İMC TV Haber Koordinatörü, gazeteci Faruk Eren hakkında açılan dava görülüyor.

Duruşma öncesi Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın-İş’in de aralarında olduğu gazeteci meslek örgütleri adliye önünde açıklama yaptı.

Burada konuşan Faruk Eren, barış içinde yaşamak ve demokratik bir ülkeyi savundukları için dayanışma gösterdiklerini belirterek, mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Eren daha sonra İstanbul 14. Ağır Ceza Mahmemesi’nde görülen davada savunmasını yapmaya başladı.

Elif Ilgaz’ın aktardığına göre, Eren’in buradaki ifadesi şöyle:

 “Basın ve ifade özgürlüğü sefil durumda. Ben gazeteciyim, aynı zamanda DİSK Basın-İş Başkanı’yım.

“Ülkemizde gazeteciler hep çok acı çekmişlerdir. 100’ün üzerinde gazeteci cezaevinde, sayısız gazeteci hakkında dava açıldı.

“Hrant Dink, Abdi İpekçi gazetecilik yaptıkları için öldürülmüştür ama en çok Özgür Gündem acı yaşamıştır. Ben gazeteye dayanışmaya gittiğimde duvarlarda öldürülmüş gazete çalışanlarının resmi vardı. Bu nedenle desteğe gittim.

“İşlendiği söylenen suçları işlediğimiz kanaatinde değilim. Bu nedenle de bu arkadaşlarla dayanışma hayalindeydim hala da dayanışma halindeyim.”

Dava ertelendi

Mahkeme, Faruk Eren’in yargılandığı davayı 25 Ekim 2016’ya ertelendi.

Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan gazetecilere “örgüt propagandası yapmak” suçlaması yöneltiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.