FARC: Referandumun bağlayıcılığı yok

FARC: Referandumun bağlayıcılığı yok

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) lideri Rodrigo Londono, referandumda halkın hükümetle aralarındaki barış anlaşmasını reddetmesinin yasal bağlayıcılığı bulunmadığını belirtti.

Londono, yayınladığı kısa video mesajında, örgütün barış ve süresiz ateşkes anlaşmasına uyma arzusunun devam ettiğini ifade etti.

Referandum sonucunun siyasi bir yenilgi olduğunu ifade eden Londono, halkın 'hayır' kararının yasal olarak bağlayıcılığının bulunmadığını söyledi.

​Londono, "Hükümetle yapılan anlaşmanın son hali taraflarca imzalanıp, Cenevre Sözleşmesi çerçevesinde, çatışmacı gruplar arasında varılan Özel İnsani Anlaşma olarak Bern'deki İsviçre Federal Konseyine sunulmuştur" dedi. Kolombiya'da devlet ile FARC arasında varılan barış anlaşmasının oylandığı referandumda sandıktan 'hayır' sonucu çıkmıştı. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, halkın 'hayır' cevabını ve yenilgiyi kabul ettiğini ancak 'barışı aramaya devam edeceğini' söylemişti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.