Facebook artık İngiltere’de daha fazla vergi ödeyecek

Facebook artık İngiltere’de daha fazla vergi ödeyecek

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, şirketin yapacağı değişikliklerin ardından İngiltere’de daha fazla vergi ödeyecek.

En fazla kullanıcıya sahip olan sosyal ağ Facebook, Nisan ayından itibaren politikasını değiştirecek. Facebook, Avrupa’daki kurumsal yapı temel değişikliklerin onaylanmasından sonra İngiltere’de daha fazla vergi ödeyecek. İngiltere’deki reklam gelirlerini İrlanda’daki merkezinde hesaplanan reklam gelirlerini yapılan değişikliğin ardından İngiltere üzerinden gösterecek. Bu durum da sosyal ağın İngiltere’de daha fazla vergi ödemesine neden olacak.

Facebook yaptığı açıklamada İngiltere’deki müşterilerini Pazartesi günü konuyla ilgili bilgilendireceğini duyurdu. Şirket bugünkü açıklamasında, Nisan’da yapılacak değişikliğin ardından İngiltere’de elde edilen reklam gelirlerinin İrlanda yerine İngiltere üzerinden gösterileceğini açıkladı. Bu değişiklikle yüksek gelir elde edilmesi beklenirken, Facebook’un İngiltere’de daha fazla kurum vergisi ödeyeceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.