'F oturumu'nda hasta tutsak Burakmak'a özgürlük istendi

'F oturumu'nda hasta tutsak Burakmak'a özgürlük istendi

İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu, bu haftaki "F oturumu" eyleminde, şizofren teşhisi konulan ve 5 kez intihar teşebbüsünde bulunan Devrim Burakmak'ın özgürlüğü istendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla her hafta gerçekleştirdikleri "F oturumu"nun 205'inci haftasında bir kez daha Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Eylemde, "Hapishanelerde ölüm istemiyoruz, hasta mahpuslar serbest bırakılsın", "Tecrit öldürüyor, F Tipi cezaevleri kapatılsın" pankartı açılırken, sık sık "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın", "Devrim Burakmak serbest bırakılsın", "Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun" sloganları atıldı. Ellerinde hasta tutsakların fotoğraflarını taşıyan insan hakları savunucuları ve hasta tutsak yakınları, bu haftaki eylemlerinde Cizre'de yaşanan vahşeti de hatırlatarak, şizofreni hastası Devrim Burakmak'ın durumuna dikkat çekti. Burakmak, Metris R Tipi Cezaevi'nde adli bir suçtan dolayı 7 yıldır tutuklu bulunuyor. 

Hasta tutsaklara ses olmak için mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu Üyesi Sevim Kalman, Türkiye'de gündemin her gün değişmesinden dolayı hasta tutsakların gündemde olmadığını ve görmezden gelindiğini söyledi. Kalman, "Buna rağmen bizler kararlılığımızı sürdüreceğiz. Ta ki hasta tutsaklar devletin gündemine girip, buna dair bir adım atılıncaya dek. Umudumuz yok. Çünkü şu an devlet ve iktidar katliamlarını çok yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ve biz her gün katliam haberleri ve ölümlerle uyanıyoruz" dedi.

'Tüm ülke devasa büyüklükte bir hapishaneye dönüştü'

Bu haftaki eylemde açıklama yapan İHD Cezaevi Komisyonu üyesi Erhan Malçok, tüm ülkenin devasa büyüklükte bir cezaevine dönüştüğünü ifade ederek, "İktidarın bu psikolojik bariyerlerini önce kendi içimizde yıkmamız gerek" diye konuştu. Cezaevlerinin iktidara muhalefet edenlerin, dört duvar arasına koyulup sindirme ve baskılama aracı olarak tutulduğu yerler olduğunu söyleyen Malçok, "Barış hemen şimdi sloganına bile tahammül edemeyen iktidar, bu koşullarda halkın sinir uçlarında tahribat oluşturmaktadır. Toplum kendisini çaresiz ve öfkeli hissetmektedir. Çaresizlik ve öfke kendisine akacak bir damar aramaktadır" dedi.

Malkoç, şizofreni raporu verilmesine rağmen ATK'nin "Cezaevinde kalabilir" yönünde rapor verdiği hasta tutsak Devrim Burakmak'ın bir an önce serbest bırakılması istendi. Malkoç, Burakmak'ın ailesinden habersiz bir şekilde sürekli başka cezaevlerine sevk edildiğini söyledi.

Eylem, sloganlarla son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.