F. Dunford: Şeddadi'den sonra hedef Rakka

F. Dunford: Şeddadi'den sonra hedef Rakka

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford, Haseke ilinin güneyindeki Şeddadi kasabasının terör örgütü IŞİD'den temizlenmesinin ardından, hedeflerinin Rakka olduğunu söyledi.

Dunford ve Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD Temsilciler Meclisi Tahsisatlar Komitesi'nde düzenlenen "Savunma Bütçesi" başlıklı oturuma katılarak, temsilcilerin sorularını yanıtladı.

Bugüne kadar 2 bin 500 Peşmergenin eğitildiğini ve bu sayede terör örgütü IŞİD'in Irak ve Suriye arasındaki iletişimini engellediklerini söyleyen Dunford, "ABD tarafından desteklenen sahadaki müttefiklerimiz yakın zaman önce Şeddadi'yi ele geçirdi, şimdi ise Rakka'yı izole edecekler" dedi.

Müdahaleler sonucunda IŞİD'e ciddi şekilde baskı olduğunu söyleyen Dunford, "Sanal ve fiziki olarak yoğunluklu oldukları bölgelerde izole ediyoruz" ifadesini kullandı.

CARTER: ANA TÜMÖRÜ İKİYE BÖLECEĞİZ

ABD Savunma Bakanı Carter da Şeddadi'nin stratejik öneminden bahsetti.

Şeddadi'nin IŞİD'in yönetiminde önemli bir rol oynadığı ve petrol gelirlerinin kontrolünün burada yapıldığını belirten Carter, "Bu kasabayı alarak Rakka ile Musul arasında kuzeyde bulunan ana hattı da kesmek istiyoruz. Bu şekilde ana tümörü ikiye bölmüş olacağız" dedi.

Carter, ABD'nin yüksek kapasiteli düşmanlarla savaşmak için hazır olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.