F-16'lar sivilleri bombaladı

F-16'lar sivilleri bombaladı

Şırnak'ın Uludere (Qılaban) İlçesi'ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde Türk savaş uçakları sivilleri bombaladı.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu (Roboski) köyü kırsalında yaklaşık 40 köylü savaş uçakları tarafından hava saldırısına uğradı. Saldırıda 35 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin ise yaralandığı açıklandı. 

haberinfoto.jpg

Türk medyasının görmezden geldiği olayın yaşandığı bölgeye giden köylüler yakınlarının parçalanmış ve yanmış cenazeleri ile karşılaştı. Dağdan topladıkları cenazekeri traktörlere ve minibüslere yerleştiren köylüler, cenazeleri Ortasu Köyü'ne götürdü. 

haberingoruntuleri.gif


'ASKERLER KAÇAKÇILIK YAPILDIĞINI BİLİYORDU'

Olay ile ilgili bilgi veren ve olayın meydana geldiği bölgeye giden Ortasu (Ruboski) Köyü'nde oturan Naim Encü adlı yurttaş, kaçakçılığın köylüler için tek geçim kaynağı olduğunu ve uzun süredir yapıldığını, askerlerin de bunu bildiğini ve ses çıkarmadığını söyledi. Mazot, şeker gibi ihtiyaçları karşılamak için köylülerin yine sınırı geçtiği ve geri dönüşte bombardımana tutulduğunu ifade etti. "Cenazeler param parça olmuş ve yanmış. Eller, kollar, bacaklar her parça bir tarafa savrulmuş. İnsanlarla birlikte katırlarda parçalanmış ve yanmış" dedi. 

YAŞAMINI YİTİRENLERİN İSİMLERİ

Seyit Encü, Özcan Uysal, M. Ali Tosun, Nadir Alma, Adem And, Yüksel Ürek, Salih Ürek, Mehmet Encü, Nevzat Encü, Hamza Encü, Şervan Encü, Cemal Encü, Osman Encü, Şıvan Encü, Bilal Encü, Mahsum Encü, Salih Encü, Haki Encü, Serhat Encü, Savaş Encü, Çetin Encü, Selahattin Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Aslan Encü, Cevat Encü, Selman Encü, Zeydin Encü, Orhan Encü, Fadıl Encü, Vedat Encü, Cihan Encü, Fikret Encü, Hüsnü Encü, Erkan Encü.

HASTANE: 38 ÖLÜ VAR

Cenazeler Uludere Devlet Hastanesi’ne getirildi. Ailelerin, cenazelerin otopsi için Malatya’ya gönderilmesine karşı çıkması üzerine, otopsi uzmanlarının ilçeye gelmesine karar verildi. Hastane Başhekimi Nur Aslan, Valilik açıklamasının aksine, kendilerinde 38 cenazenin bulunduğunu söyledi. 

srnk-29-12-11-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
51 Yorum