Eylemciler adliyede öldürüldü, savcı Kiraz hastanede hayatını kaybetti

Eylemciler adliyede öldürüldü, savcı Kiraz hastanede hayatını kaybetti

Berkin Elvan dosyasına bakan savcıyı rehine alan eylemcilere yönelik operasyonda DHKC üyesi 2 eylemci adliyede, Savcı Kiraz da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Berkin Elvan dosyasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan ve Berkin Elvan'ın katili polislerin açıklanmasını isteyen 2 DHKC üyesi eylemciye dönük savıcıyı rehin tuttukları Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin 6'ıncı katındaki odaya polis tarafından operasyon düzenlendi.

Operasyonda DHKC üyesi 2 eylemcinin yaşamını yitirirken, savcı Mehmet Selim Kiraz yaralı olarak Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı. Kiraz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaşamını yitiren eylemcilerin isimlerinin 1981 doğumlu Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla olduğu belirtildi.

Operasyonun ardından adliye binasında açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Orhan Kapıcı, iyi niyetli olduklarını iddia etti ve şu ifadeleri kullandı: "Yaşadığımız bu yaklaşık 8-9 saatlik süre içerisinde biz hep iyi niyetle iletişim kanallarını açık tutarak karşılıklı düşünceleri alarak kimsenin bir kılına zarar gelmeden bu eylemin bitirilmesini bekledik. Hep iyi niyetle yaklaşıldı. İstanbul barosunun sayın başkanı Kocasakal'ın da çok gayretleriyle iletişim kanalları açık tutulup eylemin sonlandırılması istendi. Fakat iletişim devam etmekteyken, savcımızın odasının içerisinden silah sesleri gelmesinin üzerine güvenlik güçlerimiz haklı olarak bir müdahalede bulundular. Müdahale sonrası çok değerli savcımız ağır yaralı olarak şu an hastanede. Diğer iki terörist de suçta kullandıkları silahlarla birlikte ele geçti. Biz adalet camiası olarak bu olaydan gerekli dersler çıkartılacaktır. Bununla ilgili yasal işlemler neyse, hukukun el verdiği sınırlar içerisinde, yine hukuk sınırları içerisinde kalmak kaydıyla, terörle mücadele devletimizin tüm birimleri tarafından hep birlikte yürütülecektir."

svc3-001.jpg

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altıok ise emniyetin ve başsavcılığın iletişim kanallarını açık tutarak tüm görüşmeleri yaptıklarını söyledi ve operasyonun eylemcilerin açtığı ateş üzerine başladığını iddia etti. Altınok, "6 saat boyunca sabırla ve metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla, yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda maalesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin almış oldukları başsavcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine, emniyet birimlerimiz güvenlik kuvvetlerimiz odaya operasyon yapmışlardır" dedi.

Öte yandan adliye önünde ÇHD üyesi avukatlar Günay Dağ, Süleyman Gökten, Çiğdem Akbulut ve Görgün Danacı'nın gözaltına alındığı öğrenildi.

svc4.jpg

Erdoğan açıklama yaptı

Romanya'da olayla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da savcının başına üç vücudunun çeşitli yerlerine de 2 merminin isabet ettiğini söyledi. Erdoğan, eylemcilerin avukat cüppesi ile içeri girdiğini söyledi ve "Biz de bu işi her yönüyle ele almak suretiyle, yani bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz, diğer görevlilerin adalet saraylarından tutunuz, bunların ne gibi bir muameleye tabii tutulacak bunların hepsini ele almak gerekiyor. Bu işin hafife alınır bir yanı yok. Bu üzerinde çok çok önemle durulacak ibretlik bir vakadır, olaydır. Tabii ben polisimizin özellikle yaptığı operasyon sebebiyle kendilerini de kutluyorum, onu da söyleyeyim. Onlar da bir yerde bu silah seslerinden sonra can siperhane o odaya girerek, orada gereğini yerine getirdi" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.