'Ey Hakkâri Enerji Üretmeye Var Mısın?' projesi tanıtıldı

'Ey Hakkâri Enerji Üretmeye Var Mısın?' projesi tanıtıldı

Hakkari Üniversitesi tarafından yürütülen "Ey Hakkari Enerji Üretmeye Var Mısın?" projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı ( SODES ) kapsamında finanse edilen ve Hakkâri Üniversitesi tarafından yürütülen "Ey Hakkari Enerji Üretmeye Var Mısın?" projesinin 2. bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çölemerik Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İbrahim Halil Ağacanoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Adem Çatal, Hakkari Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Nane, Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Erşan Ömer Yüzer ile kursiyerler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Öğretim Görevlisi Erşan Ömer Yüzer; Elektrik Santrallerinin Türkiye ve Hakkâri’ deki yeri ve enerji üretimine katkısı ile ilgili sunum yaptı.

VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İbrahim Halil Ağacanoğlu ise, elektrik dağıtımı ve kullanımı ve enerji iletim ve dağıtım hatları ile ilgili konularda bilgi verirken, Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Adem Çatal; Hakkâri’ deki Enerji Sorunları elektrik kesintilerine dikkat çekti.

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Nane de; Süper iletkenlerin alternatif enerjideki yeri, süper iletkenler ile enerji kayıplarının daha az olacağını ve gelecekte bu süper iletkenlerin gelecekteki önemi üzerinde durdu.

Bilgilendirme toplantısı Çölemerik Meslek Yüksekokulunda verilen kokteyl ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum