Evde çocuk dağda fidan yetiştiriyorlar

Evde çocuk dağda fidan yetiştiriyorlar

Bir yılda 4,5 milyon fidanın dikildiği Elazığ’da, kadınlar aile ekonomisine destek olmak için dağlarda çalışıyor.

Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında kalan Sarılar Köyü Mevkii Ağaçlandırma Sahası’nda çalışan 80 kadın aile bütçelerine katkıda bulunmak için çam, meşe palamudu ve badem fidanları dikiyor. Kadınlar, kent genelinde ise yaklaşık 800 dağlık alanda ormanlık oluşturulması için fidan dikiminde çalışıyor.

Fidan dikerek ailesinin geçimini sağlayan kadınlardan 2 çocuk annesi Remziye Barlas, eşi ve 9 yaşındaki çocuğunun astım hastası olduğunu belirterek, “Ben mecburen onlar için çalışıyorum. Eşime yardımcı ve destek olmak için. Kimsemiz ve bir gelirimiz yok. Ama iyi ki burası var, buraya geliyorum” dedi.

Kendilerinin evde çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını aktaran Barlas, “Burada da fidan yetiştiriyoruz. Bence etrafın yeşil olması, doğanın güzel olması önemli" diye konuştu. Eşinin vefat ettiğini için çalışmak zorunda kalan kadınlardan Dilif Yeşil ise, kendisinden başka çalışan kimsenin olmadığını, çocuklarına da fidan dikerek kazandığı parayla baktığını ifade etti.

6 çocuğu olan Ayten Karagün de fidan dikerek aile bütçesine katkı sağlıyor. Kirada oturduğu için çalışmak zorunda kaldığını aktaran Karagün, "Çocukları için çalışıyorum, 6 çocuğumdan 2’si okuyor. Onlara destek olmak için mecbur çalışacağız. 20 yıldır benzer şekilde çalışarak ailemi geçindiriyorum” dedi.

Kasım ayından beri yoğun bir şekilde fidan dikiminin devam ettiğini dile getiren Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, ay sonunda fidan dikme işlemlerinin tamamlanacağını kaydetti. İş-Kur'dan aldıkları işçiler ve köyde yaşayan vatandaşlarla fidan dikimleri yaptıklarının altını çizen Polat, “Çalışanların hem İş-Kur kapsamında hem de civar köylülerden getirdiğimiz büyük bir kısmını kadınlar oluşturuyor. Bu bayanlarda hem kendi aile geçimlerine katkı sağlıyor hem de evinin önündeki işte alın dökerek aile ekonomisine ve dağların yeşermesine katkı sağlıyor” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.