EURO 2016: Paris'te final alarmı

EURO 2016: Paris'te final alarmı

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün Türkiye saatiyle 22.00’de Portekiz’le Fransa milli futbol takımları arasında oynanacak Euro 2016 finali öncesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Karşılaşmanın yapılacağı Stade de France stadıyla taraftar bölgesi, Eyfel kulesi ve Champs Elysees bulvarında 5.000’den fazla polis memuru görevlendirildi. Güvenlik kaygıları nedeniyle kupayı Fransa’nın kazanması halinde zafer yürüyüşü yapılmayacak.

Fransa’nın 1998’deki Dünya Kupası zaferini Champs Elysees’de bir milyondan fazla kişi kutlamıştı.

Geçen Kasım’da 130 kişinin öldüğü saldırılardan bu yana, Paris’te sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor. Polis memurlarının yanı sıra askerler de sokaklarda devriye geziyor.

50 seyirciye bir polis memuru

Kasım’daki saldırılarda Stade de France da hedef alınmıştı.

Fransız yetkililer, taraftar bölgesinde 1.900 polis memurunun görev yapacağını, 3.400 memurun da Champs Elysees’de görevlendirileceğini söylediler. Paris Belediyesi idari sorumlusu Mathias Vicherat "50’den daha az seyirciye bir polis memuru düşüyor. Bu son derece iyi bir oran” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.