Ethem'in kafasından kurşun çıktı

Ethem'in kafasından kurşun çıktı

Polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ve aile avukatı Kazım Bayraktar, Ethem'in başından çıkan cismin mermi çekirdeği olduğunun kesinleştiğini söyledi.

ANKARA - Ankara'da 1 Haziran'da Gezi Parkı eylemleri sırasında polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün cenazesi, otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda bekletiliyor. Burada biraraya gelen yüzlerce kişinin bekleyişi sürerken, "Asla unutmayacağız Ethem Yoldaşı" yazılı dev pankart Adli Tıp Kurumu binasının duvarına asıldı. Otopsiye ilişkin kısa bir açıklama yapan Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, kardeşinin katilinin devlet ve polis olduğunu söyleyerek, "Bu şekilde bilinmelidir. Otopsi şu an devam ediyor; ama kardeşimin başından çıkan mermi çekirdeğidir" dedi. Sarısülük'ün konuşmasından sonra çok sayıda kişi "Katil devlet hesap verecek" sloganını attı. Daha sonra kısa bir açıklama yapan Sarısülük aile avukatlarından Kazım Bayraktar, Ethem'in kafatasında mermi çekirdeği olduğunun kesinleştiğini dile getirerek, bu net bilgiyi basın mensuplarına vermek istediklerini söyledi. 

Otopsi işlemi tamamlandıktan sonra Sarısülük'ün cenazesi, Batıkent Cem Evi'ne götürülecek. Sarısülük için yarın cenaze töreni gerçekleştirilecek. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.