Eşi ve 2 kişiyi öldüren sanığa, 1'i ağırlaştırılmış 3 müebbet hapis

Eşi ve 2 kişiyi öldüren sanığa, 1'i ağırlaştırılmış 3 müebbet hapis

Eskişehir’de eşini, kayınbiraderini ve arkadaşını öldüren, kayınvalidesini ise yaralayan sanık 1’i ağırlaştırılmış 3 müebbet hapis ve 17 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Zanlı Soytürk Ç., 19 Ocak 2014 tarihinde Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir kişiyi bıçakla yaraladıktan sonra Eskişehir’e gelerek boşanmak üzere olduğu eşi Çiğdem Ç.’yi, kayınvalidesi Aynur Ç. ve kayınbiraderi Muhammet Mustafa Çelik’i ve yakını olduğu öğrenilen Birol İnce’yi silahla yaralamıştı.

Yaralananlardan Çiğdem Ç. ile Birol İnce olay günü, Muhammet Mustafa Çelik ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Zanlı Soytürk Ç.’nin yaraladığı 2 kişi ise tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edilmişti. Yaşanan olay sonrasında kayıplara karışan Soytürk Ç., 14 günün sonunda Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınmış, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Soytürk Ç.’nin yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanık Soytürk Ç.’in yanı sıra, mağdur yakınları ve avukatlar hazır bulundu. Duruşmada konuşan sanık Soytürk Ç., yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu ifade ederek, “Benim tek istediğim eşimden boşanmaktı. İddia edildiği gibi tasarlayarak bir eylem gerçekleştirmedim. Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerinden başsağlığı diliyorum. Çok pişmanım" dedi.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın eşi Çiğden Çeledir’i öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Muhammet Mustafa Çelik ve Birol İnce’yi öldürme suçlarından ise ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmasını ayrıca, kayınvalide Aynur Çelik’i yaralama ve konut dokunulmazlığı suçlarından ise 17 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.