Eş Başkanvekillerinden kınama

Eş Başkanvekillerinden kınama

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan, Antep’te bir düğün töreni esnasında düzenlenen canlı bomba saldırısını kınadı.

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan bir yazılı açıklama yayınlayarak, Antep’in Şahinbey ilçesinde bir düğün töreni sırasında düzenlenen canlı bomba saldırısını kınayıp, yaşamlarını yitirenlerin ailelerine ve halklara başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Eş Başkan Vekilleri açıklamada, “Bu katliamların örneklerini öncesinde Ankara’da, Diyarbakır’da, Suruç’ta, İstanbul’da gördük ve anlaşılıyor ki Suriye’de ağır bir yenilgi alan barbar IŞİD çetelerinin bu savaşı Türkiye’ye taşıyıp, halklarımız arasında etnik çatışma zeminini yaratmayı amaçladığı ortadadır. HDP’li kardeşlerimizin düğün töreninin hedef alınması tesadüf sayılamaz. Suriye’de yenilen IŞİD, Türkiye’de Kürt halkına yönelik katliamlar yaparak intikam almaya çalıştığını göstermiştir.

Bu saldırıda şuana kadar 51 kardeşimiz yaşamını yitirdi. Yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve halklara başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Tüm öfkemiz ve yüreğimizle bu katliamı kınıyoruz. Artık gün tüm halklarının vicdanda, ahlakta ve insanlıkta birleşerek bu alçak saldırılara karşı birlik olma günüdür” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.