Eş Başkanvekili Yıldız Engellileri ziyaret etti

Eş Başkanvekili Yıldız Engellileri ziyaret etti

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Behcet Kanat ile belediye meclis üyeleri engelliler haftası nedeniyle Hakkari Bedensel Engelliler derneğini ziyaret ettiler.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Kaya Plaza’da bulunan dernek binasını ziyaret eden Eş Başkan Vekili Yıldız ve beraberindekileri Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin tarafından karşılandı.

Ziyareti sırasında kısa bir açıklama yapan Yıldız, Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin kararı ile 10 – 16 Mayıs tarihlerinin ‘Dünya Engelliler Haftası’ ilan edildiğini anımsatarak, her insanın bir engelli adayı olabileceği, dolayısı ile engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımların atılması gerektiğini söyledi.

Engelli olmanın zorluklarının yanı sıra insanı hayata sımsıkı bağladığını anlatan Yıldız, herksin engellilere karşı daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, belediye olarak engellilere yönelik hassas davranacaklarını kaydetti.

Yıldız şunları söyledi: “En büyük hedefimiz, engelli arkadaşlarımız için yaşamın her alanını daha yaşanılır kılmak adına, yollarımızı, kaldırımlarımızı, binalarımızı, sosyal donatı vb. tüm toplu yaşam alanlarını bedensel engelli kardeşlerimizin şartları değerlendirilerek inşası sağlanmaktır. Bedensel engelliler haftası vesilesi ile tüm engelli kardeşlerimizin ve yakınlarının haftasını kutlar, yaşamları boyunca sağlık sevgi ve huzurlu olmalarını diliyoruz”

Eş Başkan Vekili Yıldız daha sonra Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin’e engellilerin belediyenin şehir içi otobüslerine ücretsiz binebileceği kartlarını telsim etti.

Başkan Keskin de kendilerini ziyaret eden Eş Başkan Vekili Yıldız ve beraberindekilere ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.

4-285.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.