Eş Başkanların üçüncü duruşması görüldü

Eş Başkanların üçüncü duruşması görüldü

‘Özyönetim’ açıklamaları nedeniyle tutuklu bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile HDP ve DBP yöneticilerinin aralarında bulunduğu 11 sanıklı davanın üçüncü duruşması görüldü. Mahkeme 2 Mart'a ertelendi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Kent Meclisi’nin 14 Ağustos tarihinde yaptığı ‘Öz yönetim’ açıklamasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Hakkari Belediye eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile DBP ve HDP il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 11 sanıklı davanın üçüncü duruşması görüldü.

Sincan Kadın Cezaevinde bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşması için Hakkari’ye getirilirken, Kırıkkale Cezaevinde bulunan diğer Eş Başkan Nurullah Çiftçi ise güvenlik gerekçesi ile duruşma için Hakkari’ye getirilmedi.

Van M tipi Cezaevinde bulunan diğer tutuklu sanıklar HDP yöneticilerinden Devrim Ecer, DBP yöneticilerinden Ali Tetik, Fırat Ertunç ve İlhan Kaynak ise yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye getirildi.

Tutuksuz yargılanan HDP eski merkez ilçe başkanı İsmail Sihat Kaya, Bınevş Kadın Merkezi eski çalışanı Hamide Özer, HDP eski yöneticisi İskan Aksaç ve Erdem Şahin ile belediye çalışanı Cihan Kahraman duruşmaya katıldı. 

TCK’nın “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” başlıklı 302. Maddesi'nden yargılanan sanıkların ifade işlemleri ve avukatların savunmalarının ardından, mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 2 Mart 2016 tarihine erteledi.

a1-066.jpg

a3-033.jpg

a2-049.jpg

a4-024.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.