Eş Başkanların ikinci duruşması görüldü

Eş Başkanların ikinci duruşması görüldü

‘Özyönetim’ açıklamaları nedeniyle tutuklu bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşma 17 Şubat’a ertelendi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Kent Meclisi’nin 14 Ağustos tarihinde yaptığı ‘Öz yönetim’ açıklamasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Hakkari Belediye eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ve DBP eski yöneticileri Fırat Ertunç, Erdem Şahin, İlhan Kaynak ve Ali Tetik’in yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

TCK’nın “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” başlıklı 302. Maddesi'nden yargılanan tutuklu sanıklardan Kırıkkale F tipi cezaevinde bulunan Hakkari Belediyesi eş Başkanları Nurullah Çiftçi, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ve DBP yöneticisi Fırat Ertunç ile Erdem Şahin, İlhan Kaynak ve Ali Tetik duruşmaya katılmadı.

Hiçbir sanığın duruşmada savunma yapmadığı mahkemede heyet sanıkların avukatlarına söz verdi.

Bir önceki duruşmada yer alan savcının sanıkların tahliyesini talep ederken, aynı davanın ikinci duruşmasına bakan farklı bir savcının sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istemesi dikkat çekti.

Heyet, duruşmaya katılmayan Hakkâri Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile DBP yöneticileri Fırat Ertunç, Erdem Şahin, İlhan Kaynak ve Ali Tetik’in ve duruşmada savunma yapmayan Belediye Eş Başkanı başkan Nurullah Çiftçi’nin üzerlerine atılı eylemi gerçekleştirdiğine dair kuvvetli suç şüphesi, suç için öngörülen cezanın vasfı ve savunma yapmamaları nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma 17 Şubat 2016 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.