Erzurum ve Ağrı'da 4 kişi tutuklandı

Erzurum ve Ağrı'da 4 kişi tutuklandı

Erzurum'a yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan İHD üyesi 3 kişi tutuklandı. Diyadin'de ise dün çarşı merkezinde gözaltına alınan 1 yurttaş tutuklandı.

Erzurum'da önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan İHD üyesi 3 kişi tutuklandı. Gözaltına alındıktan sonra Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen İHD Erzurum Şube Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Özakçil ile İHD üyeleri Yavuz Karabudak, Hamit Ateş ve kentte esnaflık yapan Cemil Kuş, işlemlerinin ardından Erzurum Adliyesi'ne getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından Cemil Kuş serbest bırakılırken, İHD üyesi 3 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. İHD üyeleri Erdal Özakçil, Yavuz Karabudak ve Hamit Ateş, "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlamalarıyla tutuklanarak Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

'Siyasi bir karardır'

Verilen kararın gayri hukuki olduğunu ifade eden avukat Kadir Güzelbaba, "Müvekkillerimin suç teşkil edecek bir şey yapmadığı kanaatindeyim, bu karar siyasi bir karardır" dedi. 

Diyadin'de 1 kişi tutuklandı

Ağrı Diyadin'de ise dün çarşı merkezinde polisler tarafından gözaltına alınan Latif Polat tutuklandı. Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Polat, işlemlerinin ardından Ağrı Savcılığı'na sevk edildi. Savcının tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiği Polat, "Örgüte yardım etmek" suçlamasıyla tutuklanarak, Ağrı M tipi Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.