Erzurum Teknik Üniversitesi’ne Avrupa finalinden 3 ödül

Erzurum Teknik Üniversitesi’ne Avrupa finalinden 3 ödül

Erzurum Teknik Üniversitesi, Huawei ICT Competition 2023-2024 Avrupa Finalinde büyük başarı göstererek, Computing alanında Avrupa Birinciliği, İnovasyon alanında Avrupa üçüncülüğü ve En İyi Eğitimci ödüllerinin sahibi oldu.

Erzurum Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Merve Yıldırım'ın danışmanlığında öğrenciler Mehmet Emin Bastem ve Kadirhan Özdemir'in oluşturduğu Computing takımı, Avrupa birinciliğini elde ederek Türkiye'yi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'ni Çin'in Shenzen kentinde düzenlenecek olan Global Final'de temsil etme hakkı kazandı. Takım, ödüllerini İstanbul'da düzenlenen Avrupa Finali Töreni'nde, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu'nun elinden aldı.

Ayrıca törende, Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri Meryem Yazıcı, İlayda Ayvaz ve Kübra Keskin inovasyon alanında; Arda Süerdem ise Cloud alanında Avrupa üçüncülüğünü elde ederek ödüllerini ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak'ın elinden aldılar.

Panelist olarak yer alan ve Avrupa'daki tek kadın akademik eğitimci olarak Türkiye'yi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'ni temsil eden Dr. Merve Yıldırım, En İyi Eğitimciler (Best Instructor Awards) ödülüne layık görüldü. Yıldırım, ödülünü Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı'nın elinden aldı.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, törenle ilgili yaptığı açıklamada, bu tür yarışmaların öğrencilerin kariyerleri için önemine değinerek, ETÜ'nün yurtdışında temsil edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çakmak, Erzurum Teknik Üniversitesi'nin ilerici vizyonuna katkıda bulunan bu başarının önümüzdeki yıllarda da devam etmesinin öneminden bahsederek, Çin'deki dünya finalinde yarışacak olan öğrencilere ve takım lideri olan hocalarına başarılar diledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.