'Erkek' imasına ağır ceza!

'Erkek' imasına ağır ceza!

Rusya Tenis Federasyonu Başkanı Shamil Tarpischev, Serena ve Venus Williams hakkında konuşurken ‘Erkek Kardeşler’ anlamına gelen bir ifade kullandı. Dünya basınında yoğun tepki gören bu ifadenin ardından Kadın Tenisçiler Birliği, Tarpischev’in görevini bi

Rusya Tenis Federasyonu Başkanı Shamil Tarpischev katıldığı bir televizyon programındaki sözleri büyük tepki çekti. Tarpischev, Serena ve Venus Williams kardeşler hakkında konuşurken ‘Erkek Kardeşler’ anlamına gelen bir ifade kullandı. Bunun üzerine Kadın Tenisçiler Birliği, aynı zamanda Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi olan Tarpischev’e 25 bin dolar para cezası verdi ve görevini 1 yıl süreyle askıya aldı.

SERENA: BU CİNSİYET AYRIMCILIĞI VE IRKÇILIKTIR

Kadın Tenisçiler Birliği Başkanı Stacey Allaster, “Tarpischev’in bu aşağılayıcı ifadesinin sporda yeri yok" diye konuştu. Serena Williams ise Rusya Tenis Federasyonu Başkanı’nı cinsiyet ayrımcılığı ve ırkçılık yapmakla suçladı. 

Williams "Bu tür açıklamalara izin verilmemeli. Eminim herkes en az benim kadar üzgündür. Bize destek olan Kadın Tenisçiler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri Tenis Federasyonu'na teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEDİ

Tarpischev ise  "Serena ve Venus Williams kadınlar tenisinin dünyadaki bir numaralı isimleri. Kullandığım ifade için özür dilerim. Bir an boş bulundum. Kimseyi aşağılamak niyetinde değildim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.