Erdoğan: TİB'i kapatacağız

Erdoğan: TİB'i kapatacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TİB’i kapatacağız. Bütün pisliklerin olduğu yerlerden birisi de burası. Burayı kapattıktan sonra orada çalışanların hepsi hakkında hazırlığımızı yaptık, gereğini yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,  15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminden bugüne kadar süreci değerlendirirken "Batı ülkelerin tamamı demokratik rejimlerdir. Şu ana kadar Batı'dan hiçbir temsilci ziyaretimize gelmedi. Fakat Belçika'da terör eylemleri olduğunda oralara nasıl gidildiğini biliyoruz. Bazı ülkeler Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'ye gidişiniz Erdoğan'ı güçlendirir" ifadelerini kullandı.

T24'ün haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'ndaki konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye 15 Temmuz akşamı tarihinin en hain, en alçak darbe girişimine maruz kalmıştır. Şüphesiz her darbe girişimi kötüdür. Ama 15 Temmuz doğrudan milleti hedef alması sebebiyle herpsinden kötü olması itibarıyla hafızalarımıza kazınmıştır. Darbe girişimi gecesinde bombalanan dört yer var. TBMM'de başbakanların kullandığı makam odası ve bahçe bombalanmış ve ateş altına alınmıştır. Bu iki kurumun özelliği doğrudan milletin oyuyla iş başına gelenlerin makamları olmasıdır. Dünya otoriter, demokratik bir rejimlerle yönetilen bir yapı içerisindedir ağırlıkta. Batı ülkelerin tamamı demokratik rejimlerdir. Sadece Fransa'nın yarı başkanlık sistemini bir kenara koyarsak hepsi demokratik sistemlerdir. Şu ana kadar Batı'dan hiçbir temsilci ziyaretimize gelmedi. Fakat Belçika'da terör eylemleri olduğunda oralara nasıl gidildiğini biliyoruz. Bazı ülkeler Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'ye gidişiniz Erdoğan'ı güçlendirir.

"Ben askeri darbe ile iş başına gelmiş bir lider değilim. Türkiye'de özellikle bu işin ekonomide en güvenilir ülkelerden birisi olduğunu sizler gördünüz. Bu darbe girişiminin arkasında da Türkiye'nin bu yükselişini hazmedemeyenlerin olduğunu biliyoruz. Bu olay içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir.

"Dışarıdaki ve içerideki bu darbenin aktörleri bu milletin kendisini hesap edemediler. Bu milletin evlatlarının tankların altına yatabileceğini hissedemediler. Bir bayan kardeşimin başı koparak oranın çatısından onu aldık. Bu darbe hareketini yapanlar acaba hangi vicdanla bunu yaptılar? Hangi insani anlayış uçaktan kendi halkına bombalar yağdırarak bu vahşeti işleyebilir? 238 şehit verdik şu ana kadar. 2200'e yakın hastanelerde yaralılarımız var.

"Telefonda konuşurken sanki kolunu kaybeden Sabri'ye hiçbir şey olmamış. 'Bana Reis'im sen iyi misin' diye soruyor. Bu inanç oldukça bu millete darbeler hiçbir şey yapamayacaktır. Bir albayımız da vücuduna 7 mermi almış ama hâlâ bizi düşünüyor. 'Bu FETÖ'nün takımına karşı aman dikkatli olalım' diyor. Biz kendisine sen kendine dikkat et nasihatında bulunduk.

"Bu milletle ne kadar iftihar etsek azdır. Evelallah bu millet yoluna durmadan kararlılıkla yürüyecektir. 1980'li yılların ortasından beri silahlı terör örgütlerinin saldırısına maruz kaldık hep. PKK, DHKP-C, son yıllarda DAEŞ... Zaman zaman yaşadığımız ekonomik ve sosyal taarruzların da bunlardan bağımsız olmadığını düşünüyoruz. Yabancı yatırımcılar bu ülkeden endişelenmemeli.

"Bu ülke güvenli bir ülke. Bu istisnalar dışında eğer biz bu hassasiyetleri gösterirsek, teröre karşı eğer uluslararası camia bir mutabakat ortaya koyamıyorsa bumerang gibi kendilerini vurur bir gün. Belçika'ya biz istihbarat vermiştik. Almanya'ya dört bin dosya verdik biz. Teröristlerle ve derneklerle ilgili dosyalar verdik ama hiçbir bize dönmedi bunların. Orada darbelere hayır mitinginde benim bağlanmamı hazmedemediler. Belediye her türlü aksiliği yaptı, yerel mahkeme hayır dedi. Anında AYM de hayır kararını verdiler. Yahu 4 bin terörist; niye çalışmıyor yargınız. Ama burada yargı hemen 2 saatte karar veriyor. Amaç ne; Erdoğan video konferansta konuşmasın. Batı şimdi burada teröre destek veriyor mu vermiyor mu? Maalesef bu Batı teröre destek veriyor ve darbeleri destekliyor." 

Biliyorsunuz sadece MİT yok, emniyet istihbarat, jandarma istihbarat, bu istihbarat kurumları hiçbir merciiyi uyarmadığı gibi düşmanlık yapmıştır.

Bazı siyasiler çok acele edildi diyebilir. Siz hazır değilseniz biz ne yapalım kardeşim. Biz zaten bunlara hazır bir hareketiz. Siyasetçi eğer bu tür hazırlıklarını yapamazsa, bu siyaset zayıftır. TİB’i kapatacağız. Bütün pisliklerin olduğu yerlerden birisi de burası. Burayı kapattıktan sonra orada çalışanların hepsi hakkında hazırlığımızı yaptık, gereğini yapacağız. TİB BTK'ya devredilmek suretiyle, BTK gereken adımları atacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.