Erdoğan: Tabi ki diplomatik pazarlık söz konusu

Erdoğan: Tabi ki diplomatik pazarlık söz konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD’in elinde rehin olarak tutulan 49 konsolosluk çalışanını ile ilgili maddi bir pazarlık yapılmadığını, siyasi ve diplomatik bir pazarlık yapıldığını söyledi. 

ANKARA - 22 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında New York’ta gerçekleştirilecek olan ve 193 ülkenin devlet veya hükümet başkanı düzeyinde katılacağı Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kuruluna katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilerin sorularına cevap verdi.

“TABİİ Kİ SİYASİ DİPLOMATİK BİR PAZARLIK SÖZ KONUSU”

Dün sabah rehinelerin Türkiye’ye getirilmesini tarihi bir an olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, rehinelerle ilgili pazarlık tartışmalarının sorulması üzerine, “Bu iddiaları ileri sürenler neye dayanarak bu ileri sürerler bilemem, burada eğer maddi bir pazarlıktan bahsediyorlarsa böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Siyasi noktada diplomatik bir pazarlıktan bahsediyorlarsa tabii ki siyasi diplomatik bir pazarlık söz konusu. Zaten bu siyasi bir pazarlığın neticesidir, bunun bir zaferidir. Olayın pazarlık boyutuna alışılmış bir maddi pazarlık diyorsanız böyle bir şey mümkün değildir, olmamıştır. Siyasi, diplomatik tabi ki bunlar yapıldı. Bunun neticesinde bu ana ulaştık” diye konuştu.

“ABD BAŞKAN YARDIMCISI İLE TAMPON BÖLGEYİ GÖRÜŞECEĞİZ”

Tampon bölge ile ilgili gelinen noktayı açıklayan Erdoğan, “Bizim silahlı kuvvetlerimizin diğer silahlı kuvvetlerle, başta Amerika olmak üzere bölgede bir çalışması var. Tampon bölge konusu önemli, bu da Suriye tarafında bizim sınırımıza yönelik bir tampon bölge oluşturulması benim NATO zirvesinde gündeme getirdiğim bir konudur. Sayın Obama ile bu konuyu ifade etmişim. Diğer koalisyon içinde yer alan ülkelerin bir kısmı ile bu konuyu görüştük. 1 hafta içinde gerek Savunma Bakanı, gerek Dışişleri Bakanı ülkemizi ziyaret ettiler, onlarla bunları konuşma fırsatımız oldu. Bu konuda müşterek ne gibi adımlar atabiliriz bunları kendileri ile konuştuk. BM’de şuanda Sayın Obama ile bizim geniş bir görüşme fırsatı bulacağımızı sanmıyorum. BM formatında zaten bu yok. Sayın Başkanın da birebir görüşmeleri geniş anlamda yapması mümkün olmuyor. Zaten yeni NATO zirvesinde bir buçuk saat görüştük. Başkan Yardımcısının böyle bir görüşme talebi var. Başkan Yardımcısı ile geniş görüşmeyi yapma fırsatımız olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum