Erdoğan: 'Sen benim rakibim olamazsın'

Erdoğan: 'Sen benim rakibim olamazsın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Salı gününe kadar süre tanıyorum' açıklamasını hatırlatarak, "Sen benim rakibim olamazsın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Ticaret Odası'nın 120'nci Onur Yılı Töreni'nde konuştu.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Ekonomide rekabetin önünün açılmasında rahmetli Özal'ın çok büyük rolü olduğunu biliyoruz. 12 Eylül darbesi sanıldığı gibi 24 Ocak kararlarının hedeflerini destekleyen değil, geciktiren bir fonksiyon ifa etmiştir. 12 Eylül darbesi ve kurduğu çarpık düzenin uzun süren etkisi yüzünden geride kaldık. Bugün hala siyasi istikrar arayışında olmamız 12 Eylül'ün vesayetçi zihniyeti nedeniyledir. Bunun için yeni anayasa ve Başkanlık sistemi diyoruz.

Başkanlık sisteminden bundan dolayı çekiniyorlar. Millete güvenenler yeni anayasadan başkanlık sisteminden niye korksunlar. Önümüzdeki dönem Türkiye'nin kendisine yakışan reformlarla uyumlu bir süreci hayata geçirdiği dönem olacaktır. Birliğin, kardeşliğin kıymetini Kayserili kardeşlerim çok iyi bilir. Bugün Kayseri sanayide, ticarette, üretimde, eğitimde ve daha pek çok alanda ülkemizin önde gelen merkezlerinden biri haline gelmişse bu değerlere olan bağlılığı vardır. Bir şehre eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, enerjide hizmet getirmek çok önemlidir ama daha önemlisi o şehrin bu hizmetleri değerlendirerek tarihi bir atılım gerçekleştirmesidir. Kayseri bu başarıyı gerçekleştirmiş bir şehirdir.

Esasen şu anda Hakkari, Şırnak, Diyarbakır gibi illerimizde yaşanan olayların Kürt kardeşlerimiz ile ilgisi yoktur. 'Devlet Kürtleri öldürüyor' diyorlar. Elinize dilinize dursun. Bizim Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok. Bunu diyenler 1128 tane sözde akademisyen onlar diyor. Hayatta o bölgelere gidip o bölge halkıyla aynı sofrayı paylaştıkları yok. Biz Güneydoğu'nun köyleri çok tanıdık. Biz bu hayatı yaşadık. Bizim mücadelemiz terör örgütü iledir, teröristlerledir. Kürt kardeşlerimizle değildir. Ülkemize başta güneydoğu ve doğu illeri başta olmak üzere huzuru ve mutluluğu getirdiğimiz ana kadar bu mücadele devam edecek. Asla durmak yok. Çünkü bu yola çıkarken bir şey söyledik, kefenimizi giydik ve bu yola öyle çıktık. 

Geçtiğimiz günlerde Ana Muhalefetin genel başkanı içindeki çirkinlikleri bir kez daha ortaya koydu. Ben de hak ettiği cevabı vermiştim. Benim karın ağrım neymiş açıkla diye tutturdu. Ben bu tür meseleleri konuşmaktan hicap duyuyorum. Bu senin parti içindeki karın ağrın. Senin için sorun olmayabilir, bizim de ahlakımız gereği dikkat etmemiz gereken sınırlarımız var. Onun seviyesine inmeyi kendime yakıştıramıyorum. Salı gününe kadar süre tanımış bana. Sen benim rakibim olamazsın. Sen öyle bir yerde değilsin. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 13-14 parti bir araya geldiniz, sen kendin niye çıkmadın ya."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.