Erdoğan: Şehadet bizim için korkulacak değil ulaşılması gereken makamdır

Erdoğan: Şehadet bizim için korkulacak değil ulaşılması gereken makamdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehadet bizim için korkulacak değil ulaşılması gereken makamdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Savaşı'nın 101. yıl dönümü nedeniyle 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törende konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Çanakkale Zaferi’ni bilmeyenler, bu savaşın hangi fedakarlıkla yapıldığını anlamayanlar, bugün yaşadıklarımızın anlamını da kavrayamazlar. O havayı teneffüs etmeyen hiçbir evladımız kalmamalıdır. Bugün, ortaokuldan liseye, liseden üniversiteye geçişte sınavlar var değil mi? İşte ben Çanakkale’nin ziyaret edilmesini ve burada verilen mücadelenin tarihi öneminin bilinmesini de aynı düzeyde önemli olarak görüyorum. Bu destanı inanıyorum ki bu nesil de aynı şekilde yazacaktır.

Benim Kürt'ü Kürt kardeşime öldürtenler kimler? Benim Mehmetçiğimin karşısına çıkanlar kimler? Polisimin karşısına çıkanlar kimler? Bunlara destek verenler kimler? Ama millet olmak kolay değil. Gençler sakın umudunuzu yitirmeyin. Biz bir ölürüz, bin deliririz, bunu böyle biliniz. Bir ülkenin vatan olması için şehit kanına ihtiyaç vardır.

Onun için ne diyoruz, tek millet diyoruz. Ne diyoruz, tek bayrak diyoruz. Üç, tek vatan. 780 milyon kilometrekareyle tek vatan. Tek devlet, dördüncüsü. Devlet içinde devlet tanımıyoruz. Paralel devletmiş, şuymuş, buymuş. Dün Çanakkale önlerine en modern gemileriyle, toplarıyla, uçaklarıyla gelenler hiç ummadıkları bir mağlubiyetle karşılaşmışlardır. Düşman gemileri birer birer Boğaz’ın o karanlık sularına gömülürken, dünyanın dört bir yanından getirilmiş seçkin birlikler erirken bile karşılarındaki gerçekliğe inanmak istememişlerdir.

Bölgemizde ne kadar terör örgütü varsa, Türkiye’ye karşı birleşti. Başta batı olmak üzer pek çok devlet ilkeli bir tavır ortaya koyamıyor. Brüksel’de toplantı var. Toplantının  yapıldığı binanın hemen arkasında, PKK’yı terör örgütü olarak kabul eden AB, bu ülkelerden biri Belçika, paçavranın dalgalandırıldığı çadır kurulmasına izin verebiliyor.

Bugün bayrağı indirmişler, oradaki posterleri indirmişler. Kimi aldatıyorsunuz ya. Samimi olun, dürüst olun dürüst. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular. Ankara’da patlayan bombanın, terör örgütü yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel’de patlamaması için hiçbir sebep yok. AB ülkelerinin aymazlık içinde olmaları, mayın tarlasında dans etmek gibidir. Bunun kaçınılmaz bir son olduğu da açıkça ortadadır. Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir. Aynı bombalar sizin şehirlerinizde patladığında bizi anlayacaksınız ama o zaman çok geç olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.