Erdoğan: Rıza Sarraf’ın tutuklanması ülkemizi ilgilendiren bir konu değil

Erdoğan: Rıza Sarraf’ın tutuklanması ülkemizi ilgilendiren bir konu değil

ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf’la ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konunun Türkiye’yle ilgili olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin Rıza Sarraf’ın tutuklanmasıyla ilgili sorusuna Erdoğan, “Ülkemizi ilgilendiren bir konu değil” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Kara paranın babaları orada Pensilvanya’da’

“Bu aslında bir kara para aklama konusu mudur değil midir, gerekçesini bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayı uygun bulmuyorum. Ancak kara paranın babaları orada duruyor, Pensilvanya’a duruyor. Burada duranlara acaba oradaki yetkili merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı?

“Bakın geçenlerde ABD’deki hukuk büroları çok ilginç suç duyurularında bulundu. Bildiğiniz gibi bu paralel devlet yapılanmasının ABD’de birçok eğitim öğretim kurumları var, bu eğitim öğretim kurumları içerisinde Amerika’nın charter school’ları var. Ve bu charter school’larını en güzel şekilde, çok sinsice, akıllıca söğüşlediler ve söğüşlemeye de devam ediyorlar.

“Bunlar ufak rakamlar değil, 100 milyon dolarları aşan rakamlar. Önce bunlara yönelik bir adım atsınlar, bunlara yönelik hiçbir adım daha atmadılar. Ve bunlar 10 kişi değil, 100 kişi değil, binlerce kişi bu uygulamayı yapıyorlar.”

‘Rıza beyin avukatları gerekli cevabı verecek’

“ABD’li mercileri bu konuda uyardık. Bunların da valileri giriyorlar çıkıyorlar. Bakın bu kişi ülkemizde aynı şekilde bu kara para aklamayı yaptığı gibi bu kara para aklama noktasında bu kişinin koordine etitği kişiler ülkemizde ya şu anda tutuklu hapiste, bir kısmı da firarda. Bunları da duyurduğumuz halde ne yazık ki dostumuz Amerika’daki yetkililer buna en ufak bir duyarlılık göstermediler.

“Rıza Zarrab’la ilgili varsa bir şey, onu zaten orada Rıza beyin avukatları da gerekli cevabı gerekli şekilde onlara herhalde vereceklerdir ve kendisini de savunacaklardır. Bu zaten ülkemizle alakalı bir konu da değildir, bunu çok açık ve net söylemiş olayım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.