Erdoğan: Ramazan sonrasında operasyonların temposu artacak

Erdoğan: Ramazan sonrasında operasyonların temposu artacak

Erdoğan, devam eden askeri operasyonlara da değindiği konuşmasında, “Ramazanda sürdüğü gibi ramazan sonrası bu çok daha tempoyu artırarak devam edecek” dedi.

Bayram namazını Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Havalimanı Katliamı

“Son tutuklananlarla birlikte şu anda 30 tutuklanan var ve bu 30 tutuklanan ile birlikte geleceğe yönelik birçok ipuçları yakalanabilir, alınabilir. Bu ipuçlarıyla birlikte de bu işin üzerine üzerine gidilecektir.

“Tabii görüldüğü gibi bakıyorsunuz Dağıstan’dan var, Kırgızistan’dan var, Tacikistan’dan var. Yani komşu kuzeydeki Kafkas ülkelerinden olanlar ne yazık ki bu işin içerisinde. Olay tabii tamamen DAEŞ çerçevesi içerisinde, onların metotlarıyla yürüyen bir süreç.

“Konu sıkı bir takipte. Neticede bir terör eylemi olmuştur ve bu terör eyleminin neticesinde de 45 kadar dost, kardeş kaybolmuştur. Yaralılar her geçen azalmakta ve tedavileri bitenler taburcu edilmektedir.

Operasyonlar

“Bu bayrama ne yazık ki terörle mücadele içerisinde girmiş bulunuyoruz. O bakımdan tabii çok ciddi sıkıntıları yaşayarak girdik

“Sonu bunun çok çok hayırlı olacak öyle düşünüyorum, öyle inanıyorum ve mücadelemizi de askerimizle, polisimizle, köy korucularımızla birlikte kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ramazanda sürdüğü gibi ramazan sonrası bu çok daha tempoyu artırarak devam edecek.

Putin’le görüşme

“Dışişleri Bakanımızın, Sayın Lavrov ile Soçi’de yaptığı görüşmeye göre, bu ay sonu ya da Ağustos ayı içinde, yani G-20 öncesi bir görüşme söz konusu olabilir, daha kesin değil.

Suriyeli sığınmacılar

“Bir defa bu noktada her şeyden önce şu anda Suriyeli mültecileri kamplarda ağırlamak veyahut da bunları değişik vilayetlerimizden insani olmayan birçok şartlarda ağırlamaktan öte bu insanların içerisinde kalifikasyonu çok yüksek insanlar var. Ve bu insanları biz ülkemizde değerlendirmek imkanına sahibiz. Üstelik ortak değerlerimiz noktasında olan bu insanlardan hem istifade ederiz hem de onların insani olmayan koşullarda yaşamasını ortadan kaldırırız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.