Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası 'Türk Akımı Projesi' imzalandı

Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası 'Türk Akımı Projesi' imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşen görüşme sonrası Türkiye ile Rusya arasında 'Türk Akımı Projesi' anlaşması imzalandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Mabeyn Köşkü'nde gerçekleşen görüşmesi sona erdi. 1 saat 40 dakika süren görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Yapılan görüşmenin ardından Türkiye ile Rusya arasında "Türk Akımı anlaşması" imzalandı. 

İmzaların atılmasının ardından Erdoğan ve Putin, açıklamalarda bulundu. Toplantıda ilk sözü alan Erdoğan, Suriye konusunun toplantıda genişçe ele alındığını belirterek, Halep konusunda karşılıklı olarak bilgilendirmeler yaptıklarını söyledi. Görüşmede gündeme geldiğini paylaştığı Akkuyu Nükleer Enerji Santrali konusunda da Erdoğan, "Zaman kaybının önümüzdeki süreçte telafi edileceği inancındayım" dedi. 

Rusya Devlet Başkanı Putin ise çok sayıda konu üzerinde görüş alış-verişinde bulunduklarını kaydetti. Putin, "Rusya bugün bir karar aldı ve ithali engellenen bazı kalemler üzerinde görüşüldü ve ithali önündeki engeller kaldırıldı" ifadelerini kullandı. Putin, görüşmede özellikle enerji alanında görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, doğalgazda indirimin olacağını söyledi. 

Yine Suriye'de siyasal çözümün bir an önce gerçekleşmesini istediklerini ifade eden Putin, "Halep'e yardım götürülmesi konusunda Türkiye ile aynı görüşteyiz, ama önemli olan güvenliğin sağlanması. Halep'te akan kanın durması için BM'nin önerisini görüştük. Bu konuda çaba göstereceğiz" diye konuştu.

ABD ile Rusya arasında Halep konusunda yaşanan krizi de değinen Putin, "Cumartesi günü İsviçre'de yapılacak görüşmenin en önemli konusu da söz ettiğim nokta olacaktır" dedi.

Açıklamanın ardından Erdoğan ve Putin soru almadan salondan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.