Erdoğan: Olayı tırmandırmak gibi düşüncemiz yok

Erdoğan: Olayı tırmandırmak gibi düşüncemiz yok

us savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bugüne kadar böyle bir olayın olmamasının sebebi Tükiye'nin sabrını zorlayacak ortaya koyduğu sağduyudur" dedi.

İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırında düşürülen Rus uçağı sonrası iki ülke arasında yaşanan krize ilişkin konuştu.

Erdoğan "Bugüne kadar böyle bir olayın olmamasının sebebi Tükiye'nin sabrını zorlayacak ortaya koyduğu sağduyudur. Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır" dedi.

Erdoğan konuşmasında şunlara vurgu yaptı:

*350 milyon kardeşimiz aşırı yoksulluk şartlarında hayata tutunmaya çalışıyor. Milli gelir açısından ülkeler arasında çok ciddi farklar var.

*Çocukların açlıktan öldüğü bir dünyada hiç kimsenin huzur bulamayacağı açıktır. Merhamet ve adalet sıfatlarından yoksun büyümenin bizi götüreceği yer sorunlar yumağıdır.

*Kendi meselelerimizle cesaretle yüzleşmemiz gerekiyor.

*Arakan'da evleri yakılan binlerce mazlum komşu ülkelerde yaşam savaşı veriyor.

*DEAŞ, Boko Haram gibi örgütler İslam dünyasının başkaları tarafından tanzimine aracılık ediyor.

*Gençlerimizi zehirleyen bu kanser hücrelerini söküp atmak Müslümanların görevidir.

*Terörü bir inançla, milletle, bölgeyle ilişkilendirmek kabul edilemez.

*Hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz iki uçak sınır ihlali yapmamaları konusunda 5 dakikada 10 kez ikaz edildi. Düşürülen uçağın Rusya'ya ait olduğu sonradan anlaşılmıştır. Uçakların orada DAEŞ'e karşı oldukları ifade ediliyor. Bir defa Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu Lazkiye ve kuzeyi bu bölgede, DAİŞ terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın. Kimse bizden sınır güvenliğimizin ihlal edilmesine tepkisiz kalmamızı beklemesin.

*Olayın hemen arkasından Türkiye olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve NATO bünyesinde gerekli bilgilendirmeleri süratle yaptık.

*Suriye tarafına düşen uçağın bazı parçaları sınırlarımız içine isabet etmiş bu sebeple 2 vatandaşımız yaralanmıştır

*Türkiye gerilimin tarafında değil, barışın ve diplomasinin tarafındadır.

*Sınırın her iki yanında insani faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum