Erdoğan: Kışkırtmayı teşvik edenler mahçup olurlar

Erdoğan: Kışkırtmayı teşvik edenler mahçup olurlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin siyasetçilerini, yazarlarını, medyasını sağduyuya davet ediyorum. Kışkırtmayı teşvik edenler mahcup olurlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Kongresi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek millet’

“Millet olmak için aynı sınırlar içinde yaşamak yetmez, Aynı ulvi değerlere ve aynı gelecek tasavvuruna sahip olmalıyız.Her badirenin arkasından daha da kenetlenerek istikbalimizi şerefimiz, namusumuz bilerek bu günlere gelebildik. Bizim bir rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek millet.

Bu millet ne zaman zincirlerini kırdıysa prangalarından kurtulduysa hemen kirli senaryolar devreye girdi. Başbakan olduğumda ne demiştim; Batı’da ne varsa Doğu’da o olacak. Bu vatan topraklarının tamamını ayağa kaldıracak ve modern Türkiye ‘yi inşaa edeceğiz demiştik.

‘Şimdi birileri çıkmış iyi saz çalıyormuş’

Şimdi birileri çıkmış iyi saz çalıyormuş. Ne diyor? ‘Bayrağa saygısızlık yapan mı var’ diyor. Siz kimi kandırıyorsunuz? Bayrağa nasıl saldırdığınızı çok iyi biliyoruz. Teröristlerin cesetlerini kendi bayrağınızla sarıyorsunuz.

Güya cenaze namazı kılıp, bunu da sosyal medya ile tüm dünyadan paylaşıyorsunuz. Sizin gerçek yüzünüz o. Bunu kimseye yutturamazsınız. Milletim bunun hesabını sormaya hazırlanmalı. Buna hazır mıyız? Bu millet ne zaman zincirlerini kırdıysa, prangalarından kurtulduysa hemen kirli senaryolar devreye girdi.

‘Kışkırtmayı teşvik edenler mahcup olurlar’

Terör örgütü, iplerini elinde tuttuğu siyasi parti her gün sokakları provoke etmeye şiddeti meşrulaştırmaya çalışıyor. Bir siyasi partinin görevi teröre perde olmak mıdır? Milletime bir siyasi partinin görevi acaba kendi etnik yapısında olan Kürt kardeşini öldürmek midir? Sırtını millet yerine terör örgütüne dayayan bir parti, parti olarak kalabilir mi? Meclis’te yer alan bir milletvekilinin görevi ateşe benzin dökmek midir? Kime hizmet ederlerse etsinler, bu kiralik katillerle sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Bu ülkenin siyasetçilerini, yazarlarını, medyasını sağduyuya davet ediyorum. Kışkırtmayı teşvik edenler mahcup olurlar.

‘Biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz’

Ülkeyi gerici ilerici, laik antilaik gibi kamplara bölmek isteyenlerle mücadele ettik. Siz değil ama babalarınız, dedeleriniz çok iyi bilir. 1970’llerde birçok ilimizde gençlerin hayatları ideolojik kavgalar uğruna söndürüldü.

O karanlık günlerden birileri, gençlerin heyecanını, hayallerini istismar etti. Kullandı. Çirkin emellerine alet etti. Ardından 1984 yılından itibaren Türkiye’nin Güneydoğusundaki bir örgüt tarafından milletimiz birbirine düşürülmek istendi.

Bugünde güvenlik güçlerimize yönelik alçakça saldırılarla ülkemizi karanlığa sürüklemek için her türlü oyunu oynamayı sürdürüyorlar. Şimdi soruyorum. Ey medya mensupları. Bu teröristlerin eline bu silahları kimler veriyor.

Bu ülkede benim mehmetçiğimi şehit edenlere siz ve paralel yapı nasıl alkış tutuyorsunuz. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Şu an paralel yapı terör örgütüyle el ele omuz omuza. Ama şunu bilsinler. Bu ten bu canda oldukça biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.