Erdoğan: Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz!

Erdoğan: Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz!

İstanbul'da üç bakanın çocuklarının da aralarında bulunduğu ez az 37 kişinin gözaltına alındığı operasyon sonrası ilk kez konuşan Erdoğan, hiçbir tehdide boyun eğmeyeceklerini söyledi.

KONYA  -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’daki toplu açılış töreninde konuştu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından sabah saatlerinde başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında üç bakanın çocuklarının da aralarında bulunduğu ez az 37 kişinin gözaltına alındığı operasyon sonrası ilk kez konuşan Erdoğan’ın gergin olduğu görüldü. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceklerini belirten Erdoğan, “İstedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler, kirli ittifakların içine girsinler, buradan bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye’de artık söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir. Mühür milletin elindedir. Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin medyanın gücünü alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevrelerini alanlar istikametiyle oynayamazlar. Ayarlarınız değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Ak Parti iktidarı buna izin vermez” dedi. 

‘Türkiye muz cumhuriyeti değil’ 

“Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa bu seçime girsinler, o hesabı orada görsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere, ne devlet ne millet göz yummaz” diyen Erdoğan, şunları ifade etti: “Türkiye milletin çiğneneceği, milletin kararlarının yok sayılacağı 3. sınıf bir kabile devleti değildir. Türkiye Muz Cumhuriyeti değildir. Milletin çiğneneceği, kararlarının yok sayıldığı bir kabile devleti değildir. İçeriden ve dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz. Birilerin topu tüfeği varsa, birilerinin her türlü hilesi hurdası varsa bizim Allah’ımız var. Bu vatan üzerinde kimse operasyona kalkışmasın kalkışırsa karşısında bizi bulur." DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum