Erdoğan hakkında tazminat davası

Erdoğan hakkında tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında bu kez "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzalayan akademisyenlerden Baskın Oran, "tazminat davası" açtı.

Barış İçin Akademisyenler grubu üyesi Prof. Baskın Oran, Erdoğan hakkında akademisyenlere yönelik söylemleri nedeniyle "hakaret davası" açtı. 

Oran’ın avukatı aracılığı ile açtığı dava dilekçesinde, “Bu suça ortak olmayacağız” başlığıyla 11 Ocak 2016 tarihinde 1128 imzayla kamuoyuna duyurulan barış çağrısına işaret edilerek, ardından kampanyaya 20 Ocak tarihi itibariyle Türkiyeli 2 bin 212 akademisyen ve araştırmacı ile yurtdışından da 2 bin 279 akademisyen ve araştırmacının destek verdiği hatırlatıldı. 

Bildirinin yayınlanması ardından Erdoğan’ın akademisyenlere yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu, aşağıladığı ve kişilik haklarına saldırdığı belirtilerek, Erdoğan’ın “milleti göreve çağırarak destekçilerinin de saldırılarına zemin hazırladığı, idari ve yargısal yetkileri kullanan kamu görevlilerine, imzacılar hakkında soruşturma başlatılması talimatları vererek ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiği” belirtildi. 


Erdoğan’ın akademisyenler hakkında kullandığı, “alçak, zalim, kapkaranlık, cahil, tiksinti verici, vatan haini, lümpen, güruh, terör örgütünün maşası, ahlaksız, mandacı artığı, ruhu kirlenmiş” sözleri yapılan hakaretlere örnek olarak gösterildiği ve akademisyenlerin, “terör destekçisi” olarak hedef haline getirildiği vurgulandı. 

Dilekçede, Erdoğan’ın “millet bunlara gereken yanıtı verir” şeklindeki konuşmasından sonra söz konusu akademisyenleri hedef gösteren yayınlar yapıldığı, akademisyenlerin tehdit edildiği ve Baskın Oran’ın mail yoluyla tehdit edilen akademisyenler arasında yer aldığı belirtildi. Ayrıca gönderilen tehditlerde dava dosyasına eklendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum