Erdoğan: Eski Türkiye’nin elitlerinin yapmayacakları ihanet yoktur

Erdoğan: Eski Türkiye’nin elitlerinin yapmayacakları ihanet yoktur

Kocaeli Üniversitesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'ye de üniversite kurduklarını anlattı, "Oradakiler bunun kıymetini bilmeyebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi'nde konuştu. Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, eğitimde atılan adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, "Tabela üniversitesi dedikleri üniversiteler potansiyel öğrenci yetiştiriyor. Benim Muş'taki gencim İstanbul'a gelemeyebilir. Bize düşen devlet olarak eğitimi onların ayağına götürmekti. Hakkari'ye götürdük. Oradakiler bunun kıymetini bilmeyebilir, bizim devlet olarak görevimiz hizmeti götürmekti, bunu başardık" ifadelerini kullandı.

“Türkiye 14 yılda hangi başarılara imza attıysa, hangi projesini hayata geçirdiyse, emin olun önüne çıkan birçok engelleri aşarak yapmıştır. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu omuzladığımız ilk günden itibaren yükümüzün ağır, işimizin çok olduğunun farkındaydık.

“Yıllarca bu millete tepeden bakanların karşımıza çıkacaklarını biliyorduk. Aynı şekilde Türkiye’nin büyümesinin, güçlenmesinin, iddia sahibi olmasının uluslararası güç odaklarını rahatsız edeceğini de gayet iyi biliyorduk. Geçmiş tecrübeler, bu ülkede en zor yolun milletin tayin ettiği yolda yürümek olduğunu gösterdi.

“Çıkarları için yapmayacağı ihanet yoktur”

“Eski Türkiye’nin elitlerinin kendi çıkarları için yapmayacağı ihanet yoktur. Başımızı iki elimizin arasına alarak şunu düşünmelerini tavsiye ediyorum. İradesini başka ülkelere, vesayet odaklarına teslim edenler, 79 milyonluk Türkiye gemisini batırmaktan bir an çekinmeyeceklerinden özellikle bilmelerini istiyorum.

“Milletin emanetini çapulculara teslim etmedik”

“4,5 yıllık İstanbul belediye başkanlığımda yaşayarak gördüm. Cumhuriyet mitinglerinden, Gezi olaylarına, 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden 6-7-8 Ekim olaylarına kadar bunu birçok şekilde yaşadık. Biz tehditlere asla boyun eğmeden, hedeflerimizden vazgeçmeden yolumuzda yürüyoruz. Milletin verdiği emaneti çapulculara, ihanet çetelerine, terör örgütü üyelerine teslim etmedik, etmeyeceğiz.

“Çığır açan reformlar yaptık”

“Bugün hamdolsun 14 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak kadar büyük bir ülkeyiz. 79 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların kat be kat fazlasını yaptık. Demokraside, insan haklarında, dış politikada, sağlıkta, eğitimde çığır açan reformlar yaptık. Yani bir röntgen için 7 ay, 8 ay sonraya gün alan bir ülkeydik. Sıralarda aylarca beklediğimiz bir ülkeydik. Affedersiniz, hastanelerin odalarında doğru dürüst tuvaletlerin olmadığı bir ülkeydi. Adeta koğuş sistemiyle hastanelerin olduğu bir ülkeydik. Şimdi, bir, iki, üç yataklı odalarla hizmet veren bir ülke haline geldik.

“Borcunu kapatmış bir ülkeyiz”

“2002’den önce IMF kapılarında borç para dilenen, onuru çiğnenen, memurun maaşını dahi zor ödeyen bir ülkeden borcunu kapatmış, veren el bir ülke konumundayız. Fransız, bir IMF Başkanı vardı, Lagarde değil, ismini vermeyeceğim. Davos ki, son gidişimdi. Onunla konuşuyoruz. IMF’in Türkiye’yle yaptığı müzakereler doğru değil, siz bize verdiğiniz borcun takibini yapın.

“Siz bize kalkar da siyasi noktada yön vermeye kalkarsanız, artık bu eski alışkanlıklar geride kaldı. Bize yön veremezseniz. Verdiğiniz borcun muhasebe kayıtlarını takip edin, daha ileri gidemezsiniz. 23 buçuk milyar dolardı, artık bu sıfırlandı. Yeni yönetim bizden 5 milyar Euro borç istedi. Ben de kendilerine “Verebiliriz” dedim. Problem değil.

“Merkez Bankası’nda 113 milyar dolar rezerv var. Görevi bırakmadan önce 136’ydı… Krizler, mrizler, 113’e düştü. 136’dan da fazla hale getirmeliyiz. 2023’ü düşünen bir ülke haline geldik. 24 saatin hesabını yapıyorsanız siz çok küçüksünüz. Aştık…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.