Erdoğan: Er veya geç ABD tercih yapacaktır; ya Türkiye ya FETÖ

Erdoğan: Er veya geç ABD tercih yapacaktır; ya Türkiye ya FETÖ

Ankara’da konuşan Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülen’in iadesine ilişkin olarak, “Er veya geç ABD tercih yapacaktır; ya Türkiye ya FETÖ” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin ardından başlatılan ‘Demokrasi Nöbeti’ni Pazar günü Yenikapı’da bitirme kararının 3 gün daha uzatılması sonrası, finalin yapıldığı Beştepe’de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin olarak, “Er veya geç ABD tercih yapacaktır; ya Türkiye ya FETÖ” dedi ve ekledi:  “Bu şarlatanı herhalde artık ABD daha fazla saklamayacak, gönderecektir.”

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“15 Temmuz Türkiye’nin tamamı ile Ankara’nın da kurtuluş günüdür. Milletimiz, kendini kaosa mahkum etmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır.

“Pazar günü malum Yenikapı’da bu millet farklı bir destan yazdı. Aslında 21. asrın ‘Yenikapı’sını açtı. Demokrasinin ‘Yenikapı’sını açtı. Ve adalete yönelik bir ‘Yenikapı’ açtı. 5 milyon kişinin katılımıyla Demokrasi ve Şehitler mitingimizi yaptık. Rabb’im birliğimizi daim eylesin.

“Demokrasi nöbeti sadece belli saatlerde, belli yerlerde yapılmaz. Günün 24 saati, yılın 365 günü, evlerimizde, iş yerlerimizde, demokrasimize her yerde sahip çıkacağız. Yani vatanın her köşesinde, günün her saatinde demokrasi nöbetinde olacağız. Tehlikenin, tehdidin nereden geleceği, ne zaman geleceği, kimden geleceği belli olmuyor.

“Bugün Şırnak’ta, Mardin’de, Diyarbakır’da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAEŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibiliyetinin gereği bu.

“Milletimiz 15 Temmuz’da sadece FETÖ’ye değil, benzer heveslere sahip her çevreye mesajını net olarak vermiştir. Malazgirt’i, İstanbul fethini, Çanakkale’yi yeniden yaşamayı göze almadan kimse bu vatanı bölemez, bu devleti yıkamaz.

“Bugün Bulgaristan’da bunların bir finansörü daha yakalandı. İlticası reddedildi, Türkiye’ye teslim edildi. Kovalıyoruz, kovalayacağız. Onu da kovalıyoruz. Er veya geç ABD tercih yapacaktır; ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ, veyahut demokrasi ülkesi Türkiye.

“85 koli dosya gitti. Böyle bir darbe yanlısını yaklaşık 17 yıldır ülkesinde barınan bu alçağı, bu şarlatanı herhalde artık ABD daha fazla saklamayacak, gönderecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.