Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu topluyor

Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu topluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu bugün son kez toplayacak. Toplantıda, PYD'nin hedef alındığı son MGK toplantısının ardından Suriye'de yaşanan gelişmeler, koalisyon hazırlıkları ve savaş gündemi gibi konular yer alacak.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu bugün Beştepe'de topluyor. Yapılacak toplantıda Suriye'deki gelişmeler, sınırdaki son durum ve Türkiye'nin tampon bölge kurma seçeneğinin konuşulması bekleniyor. Saat 15.00'da başlayacak Bakanlar Kurulu toplantısı, mevcut hükümetin son toplantısı niteliğinde.

Gündem, MGK sonrası Suriye'de yaşananlar

YPG/YPJ güçlerinin Girê Spî'yi özgürleştirmesinin ardından 29 Haziran'da toplanan son Milli Güvenlik Kurulu'nun ana gündem maddesi Rojava ve Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesi oluşturmuş, toplantının ardından açıklanan bildiride PYD hedef alınmıştı. Bu gün toplanacak Bakanlar Kurulu'nda da, son MGK'nın ardından Suriye'de yaşanan gelişmeler ele alınması bekleniyor.

Koalisyon ihtimalleriyle 'çözüm süreci' ele alınacak

Öte yandan, toplantının ana gündem maddelerinden biri de hükümetin rafa kaldırmak istediği, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un MHP ile koalisyon ihtimaline ilişkin "Adı değişebilir" dediği "çözüm süreci" koalisyon tartışmaları içinde değerlendirilecek. 

Öte yandan toplantıda, seçim sonuçları, ekonomideki olumsuz değişimler ve Avrupa Birliği başlıkları da var. Toplantıda, Yunanistan'da referanduma "hayır" çıkmasının etkileri de değerlendirilecek. 

Toplantıda, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik gibi 3 dönem kriterine takılan isimler veda edecek.

Öte yandan Erdoğan, son kabine toplantısına 20 Nisan'da başkanlık etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.