Erdoğan adresleri karıştırdı

Erdoğan adresleri karıştırdı

Bugün AKP ilçe binasının kim olduğu bilinmeyen kişilerce basılması olayını "çözüm süreci" ile ilişkilendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hani bunlar silah bırakıp siyaset yapacaktı" sözleri ile neyi kast ettiği ve ne demek istediği anlaşılmadı.

Romanya'nın Başkenti Bükreş'te Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Selim Kiraz'ın dünkü rehine olayında hayatını kaybetmesi ve AKP ilçe binasının basılması olayının "seçim öncesi provokatif eylemler endişesi yarattığı" sözleri üzerine, "Biliyorsunuz devletlerin yönetiminde endişesiz an olmaz. Her an endişeyle yaşarsınız. Buna karşı ter türlü tedbiri alırsınız ve o tedbirin halka yansımasını özellikle bu tür eylemlerin ortadan kalkması suretiyle de sağlarsınız" diye konuştu. Türkiye dönünce dar kapsamlı bir zirve gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, olayları çözüm süreciyle ilişkilendirdiği konuşmasında şu ilginç açıklamayı yaptı:

Erdoğan kimi kast etti?

"Çünkü bir çözüm süreci ortada. Çözüm süreci ortadayken istismarların çok farklı bir şekilde gündeme geldiğini görüyoruz ve bu malum terör örgütü veya örgütleri, ülkemizin içerisinde yeni değil. Bunların da değerlendirmesini yapacağız. (…) Bakıyorsunuz daha ilk andan itibaren medya kuruluşları dahi bunlarla el ele vererek oradaki görüntüleri yayınlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Yani bu görüntüleri yayınlamak suretiyle ne elde edeceksiniz? Neyi kazanacaksınız? Yani arkadan bunlarla ilgili hemen anında bazı yasaklar gelmemiş olsa bunları gün boyu yayınlamaya devam edecekler. Böyle bir anlayış olamaz. Bu anlayış insani değildir, bu anlayış vicdani değildir. (…) Bir taraftan DAEŞ'a konuşanlar, bir taraftan El-Kaide'ye konuşanların bunlardan ne farkı var? Hepsi aynı ve bakıyorsunuz Türkiye'ye döndükten sonra bunların değerlendirmesini yapıp tabii ki daha farklı açıklamalarımız da olacak. İşte bir siyasi partinin de gidiyorlar, bir ilçe teşkilatını basıyorlar. Hani bunlar siyaset yapacaklardı? Hani bunlar çözüm süreciyle beraber silahları bırakacaklardı? Bu nasıl silahları bırakmak? Bunlar bugüne kadar hiç dürüst olmadılar. Dürüst olmadıkları gibi de buralardan devşirecekleri oylarla kendilerine Türkiye'de gelecek hazırlamaya gayret ettiler." 

Emniyete yeniden teşekkür etti!

Erdoğan 3 insanın hayatını kaybettiği operasyon ile ilgili bir kez daha emniyete "teşekkür" ederken, eylemcilerin "eylemin" bedelini ağır bir şekilde ödediğini söyledi. 

'Çözüm sürecini baltalamaya yöneliktir'

Erdoğan yaptığı ilginç açıklamasında "Terörle mücadelemiz çok kararlı bir şeklide sürecek, aynı zamanda yine AK Parti'nin Kartal ilçe teşkilatına bu terör örgütünün yaptığı saldırıyı da özellikle Çözüm Süreci'ne yönelik bir tavır olarak görüyorum, Çözüm Süreci'ni baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum. Demokrasiye inanmayanların, demokrasiyi hazmedemeyenlerin tavrı olarak görüyorum" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.